【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike

講下姐點都要比公司過目啦
Frankie咪仍然冇歌詞
我覺得係講得通
但如果真係500變1000成件事就會刺激好多好睇好多
其實fomostudio好似都係同team ak合作開
你估人人都可以行日本牛郎feel ,你唔撚記得Wynan讚佢夠邪,你睇下其他仔有無讚
講緊事實,你有無睇個日雞煲live 架,斟茶遞水全部都係我牙米做㗎

有咩理由三甲無佢份呀

明嘅,因為我米唔係魯生花姐愛將

花姐最愛嘅全部solo曬啦

明明上年講有份

米特登出歌答謝我哋, 花姐都無repo
尋晚果集好假,搵個演員做枚,感覺係安排為AK平反黑面火爆,一睇就知夾過
先不論套嘢係真人show定綜藝節目嚟講 觀眾角度嚟睇剪接係幾失敗
雖然話要睇哂成個節目先可以評論 但講真已經播到第6集 進度去咗4份之1
如果話個節目係fans 向兼bonus 調教營成果先最重要嘅話 咁點解唔將片直接擺上YouTube算?
用得airtime佢就係一個節目 仲要有廣告贊助 希望viutv搞搞佢 唔好搞到雷聲大雨點小 比人睇到原來mirror招牌下嘅節目就係咁嘅質素
完全係倒米
啲講娛樂新聞既ig都搵唔到位講調教你mirror
你太睇小網癮少年兒登女
其實我覺得另一個想帶出既情況係,就算麥子樂係影視圈做左廿年,我唔肯定佢有無簽ViuTV ,但連ViuTV 親生仔都唔識呢個幫ViuTV拍過唔同劇既「前輩」,咁出道左兩年幾既鏡仔係要繼續爭取機會,同調整好心態去面對無人認得無人識既情況。
呢幾集係咁幫AK洗白 有啲over左
其實AK本身都冇咩野
假就唔會咁fail啦 我都寧願佢做假拍多take
其實我追左兩年,點解一定要勉強團結? frankie晨早要炒尤啦。你地睇下佢仔仔女女730, mark Tai 仲多野講過佢。早D 單飛,比keung To, Anson Lo, Edan 個D, 佢地可能future更好。
我真係覺得12人太多,同cookies起家有咩分別。你Frankie Alton晨早應該翻去做dancer la, 仲調咩教姐
純現實出發。Keung今日隨時都兩三場紅館無問題,只要加下anson Lo 肥仔,林家謙做guests
另外Anson Lo Edan Jer 就三個加埋都有機
Ian AK都開到。
咁你要其他把春。
一開始就應該八個,十二個根本係亂黎
其實最初鏡團設定係以48group模式
會畢業亦會響往後造星揀人加入去
只係run耐咗班仔唔想咁做
始終加新成員又要再磨合
咁搞法呢個節目可能變長壽節目
所以花姐亦放棄咁諗
而家嘅話其實跟EXILE模式會比較適合佢哋
究竟佢地飲茶時講私追仲會唔會繼續?
AL咁委屈點解唔比佢講落去
無啦啦賣包又戒毒分享會咁JM9
戒毒分享會 笑咗
講到尾都係錢啫

唔通12個人真係12日唔賺錢反而齋洗錢匿埋去參加「訓練營」做team building咩

拍埋片剪埋片對拍開真人騷嘅ViuTV直頭係罐頭模式,額外成本極低

老土講句咪又係一雞兩味
既然Team building係唔係都要做,拍埋片就用差唔多同一個成本做多20集節目,仲要有唔少廣告同sponsor

不過節目層面可能對觀眾高開低收就真
入camp十幾日,而家都仲係播緊第2,3日。真正圍圈傾偈做workshop都未做 嗰啲喊到豬頭咁都未播 播足成個月 慢慢睇,我每集都返睇三四次
佢地唔差架
同埋簽左都要負責任架
唔通坐到完約咩
但個節目得20集 尋日已經係第6集 仲只係講緊day1,2 個節奏好慢
上星期5以為入肉 無啦啦又跳去賣包
人物性格刻劃all come from花老母講2句
屌 咁不如睇花老母訪問算啦 可能仲details啲
其實我唔明係唔係每集都一定要有個主題
成個camp嘅主題就係令佢哋更加團結 be a better mirror . 喺現實世界就見到真係做到呢樣嘢, 佢哋攤開咗啲問題嚟傾 少咗收埋喺個心度 多咗互動 成果係好明顯. 係咪一定要將個過程放喺電視度播? 將心比心 你同朋友傾心事 舒服咗你想唔想將傾嘅過程坦蕩蕩畀全世界知.
喺viutv嘅節目預告呢集嘅主題就係幸福的定義. 入面有講到 有成員反映自己冇機會 廣告商唔搵佢 收入少 ,但其實 呢個情況喺演藝界好普遍. 麥子樂拍咗廿年都唔係咁多人識, Boyz 做咗十幾年先上到紅館 但mirror第三年已經畀 圈內前輩 例如do姐話點解唔喺個大啲場搞,係好大嘅肯定 .
幸福非必然, 唔係想將佢哋攞嚟比較, 但係Edan本身都係唔太出嗰個, 但係今日吳君如 搵佢拍戲就係留意到佢自己放上網嘅搞笑片, 即係嗰啲六秒八句英文. 係自己努力表現出嚟. 呢啲皮皮tiger可以參考下 搵多啲機會表現自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞