【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
因為呢一個導演唔係Mike
其實我都認同佢應該要訪問吓幕後
可以比觀眾更加了解幕後人員對佢哋嘅睇法
不過佢哋比較Focus係佢哋班人
好少好似自肥咁 幕後都出晒鏡
花姐話有人埋怨,唔知其他公司做新人嘅辛酸吖嘛
睇Mirror嘅所有野都要自我調節expectation
準時有得睇已經係合格
好睇係bonus
error 得4個,同埋好笑同幽默感最易build up 自己,
班鏡比人train 到要有架子d 要有距離感d,無d hard skills 嗰班根本好難跑出黎
唔好玩啦
花姐除左2年前拍error 遊之後
有撚理過error ?
Error 經理人係濟哥呀
我開始get 到佢個精粹喺邊
係啲標點符號
因為花姐主觀俾左好多感覺呀祖
呀祖用主觀感覺set program
咁咪GG哂
珍 虎仔識發光
其他其他
又唔見得佢好似其他國家啲經理人咁好人
咁佢個intro就唔好一開波就講一個人,但之後又唔係講果個人啦
比個題佢,好似「私追」咁呀嘛
作文都要有主旨啦
嗰啲踢佢出MIRROR 話佢老 話佢唱歌難聽嗰啲啫

FRANKIE唱歌明明唱得好咗好多
白玫瑰好好聽
半個鐘仲要中間去廣告
剪到啲片碎晒無頭無尾
其實咁多人爭住落廣告
由22:30做到23:30唔得㗎咩
其實唔駛一直強調係day2,因為觀眾立場就係睇咗6集都無咩嘢睇,唔係鏡粉應該支持唔住到落去
試諗吓一個唔熟mirror嘅觀眾睇呢個節目會有咩感想
講真
大家都知好多deep嘢可能唔出得街,加上而家先day 2
但呢個唔係萬能嘅藉口,一個節目最基本要有娛樂性啦
但今集連fans濾鏡都覺得唔知自己睇咗乜,更加唔好講街客啦
我唔係要睇佢哋兩秒就改變到,但至少比返少少內容我好掛?
今集三個item都無內容無聊到爆
最了解mirror嘅人一定係花姐,fans接受唔到最真實嘅mirror都正常
花姐error遊幫左好多啦 好鐘意睇花姐同error互動
唔係個個幕後都鍾意出鏡架嘛
係嘅話走去做幕前啦
Mike導成team癲啫
sad but true
唔關事囉
可以打格仔嘅姐
佢有講到成個旅程會有好多唔同嘅小獎項
會由投票嘅方式去揀 而幕後都唔係第一日識佢哋 所以第二日就投到都正常嘅
我都期待之後仲有啲咩獎項 成員會互投
其實somehow都係
如果問題係解決左
一齊變得更好更團結
所謂唔出得街嘅野就唔會再係唔出得街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞