【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
其實前幾集已經有呢個情況
根本呢個節目同調教男友完全唔同
冇針對每個問題set task去達到調教效果 成件事剪成一個節目有少少奇怪

依家講已經太遲但都想呻下
個camp幫到鏡仔係粉絲圍內知道嘅野
如果要出一個節目 目的本身suppose要做到圈路人粉
但依家個剪輯係令人每集都了解到mirror有好多好多問題 但個camp冇調教到佢地 主因就係因為個camp好多野出唔到街
其實拎獎擺喺度冇咩問題,唔代表呢個topic會喺嗰日完架
佢地可能會喺嗰12日會再講,成個camp係循序漸進,唔係day one 講完ak day two就唔講ak咁,所以我覺得今集睇埋ak都合理
無可能喺一集到俾到個完成品大家睇
阿祖咪已經讀晒D原因出黎
可能覺得冇黑面已經係進步咗

問題係,AK真係覺得自己找錯錢
絕對唔係,有留意開都知error得到嘅資源極少
咁我就唔認同啦
Error主要係靠自己
同埋無限制製作組仲有濟哥照顧
但係如果將頒獎剪埋係之前Tiger果集
其實係好奇怪
皮皮喺ALTON同AK個CHANNEL都成日出現嘅
自己仲有個FLAKEY品牌

不過FLAKEY啲嘢成日賣曬
我就係啲街客
成日攞佢哋同其他明星比
根本就係商家壓榨行為
賺唔到錢可能真係有人抱怨過
不過Mirror好多仔都好珍惜每一個機會
唔覺得入面真係有人身在福中不知福
好老實,皮皮唱歌唔係最top,做戲唔係最好,又冇乜特別嘅技能,淨係跳舞叻,但係如果我要一個跳舞叻嘅人,點解我唔直接搵個dancer嚟用

咁你仲叫花姐點樣sell佢出去
拜目沉下去
似係想帶入每個人嘅背景先
但係之後cut嘅嘢又唔係好關事
寧願佢第一集就介紹晒全部人仲好
節目得半個鐘真你cut死人
之後覺得節目角度:好亂
但團體角度:大得益

只能講時間+內容好多都唔出得街真係勁影響節目質素
真...好似好想捧tiger咁
唔係話佢唔好 但捧得over左
係囉 無頭又無尾咁
或者播下啲仔同幕後嘅相處片段都好
咁都要佢地拋到個心出黎講野先得
如果唔係都係左剪右剪砌一集出黎
如果嗰d野出街會點想觀眾理解佢地唔係更應該公開咩
Even係嗰d有分化成份嘅野
屌!你憑乜叫人唔撚覆我。
ak $10 冇嬲, jojo: 大家都睇到佢成熟了
edan 買餸煮野, jojo:佢成長了

p.s我愛佢哋,但啲剪接真係剪到冇曬重點咁
好多野唔出得街 已經好考剪接
佢地4月頭入梅窩拍野
唔係私追都見到佢地
我4月3日都行完梅窩見到佢地招搖拍野
唔俾影相咁樣

我哋要發動輿論
鏟走花姐
我覺得好可惜,呢個咁寶貴機會,佢自己都唔珍惜

睇吓細貓冇入Mirror,個知名度低幾多
嗰班CJ唔該自己delete哂啲CJ IG, 面皮成尺厚幾變態嘅人先做到呢啲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞