【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
Frankie唔係嬲孖八咩
除咗吹奏仔仔之外,適當嘅討論都可以令大家清楚返個問題到底出喺邊到

唔知班仔會唔會追post
一定唔會
正常人都唔會發脾氣啦,根本呢到想幫ak洗走黑面,太撚假
193雖然都係得個樣 跳舞唔得 唱歌唔得 但係佢非常有自信 講野夠直接有noise 觀眾睇到佢有性格
終於有人講
我記得個陣好多朋友同事同我講佢地就係因為ignited frankie開始留意mirror
唔係一個喎 係八九個都咁講
我個陣心諗 乜撚呀 有冇咁誇呀
睇完之後 正如你所講

Ignited個個c位冇人比frankie更適合

如果你睇佢其他綜藝/表演
覺得佢透明,純粹係因為冇機會冇鏡頭
但一有鏡頭,佢係好好好好好sharp

如果你話佢唔爭取,綜藝唔發揮
我又覺得如果佢變到特登去搞笑 好嘈
好似又唔會係我想睇到嘅野
我反而鍾意睇佢天然呆 化學老師 傻下傻下 比其他人吐槽
如果佢可以放大佢呢方面嘅綜藝感,好似又唔錯喎

但有一樣野我都認同
就係佢唔應該再定位自己team AK

戴返頭盔先 非專業鏡粉
以佢脾氣竟然喺造星2可以比孖八同小魚輪流焫著
真係辛苦佢啦
ak吸引人既地方就係份人夠真 黑面就黑面 根本唔需要洗走黑面
啱呀,佢係好靚仔,但好跳得咩,認真有保留wor

大把好過佢
有火既皮皮好charm
唔係鏡粉 只係有聽歌睇下節目yt 片咁
覺得佢哋唔錯應該支持下嗰種

我係覺得個節目有可觀性 唔算悶
慢慢了解到各人性格
未睇哂二十集前唔會評論成個節目好唔好睇

利申睇過好多爛片可能接受程度訓練到高咗掛

不如放返完整版上Viutv啦
還返麥子樂一個清白
利申皮寶寶

我覺得皮嘅自信嚴重不足
其實佢跳舞好charm,由之前Ignited到今次Boss,佢一跳舞一笑就世界開花了
但佢一完咗嗰part就好似滿懷心事咁

希望其他鏡仔兄弟或者花姐可以幫佢build up下自信
米唔係一向都係sell形象多變咩
我都係因為佢星一星二咩表演都carry到先更加中意佢,覺得佢好有得做
我覺得除左妖之外,憂鬱風都好岩佢+比較貼近佢本身性格

加上妖呢樣野我覺得玩到嘅野都幾多下,同埋佢化妝著衫真係好睇,一直keep住換形象都已經好有多野玩
唔係喇 佢為左拍綜藝自己睇好多片 去學個節奏
學點樣表達 令到觀眾笑
同埋佢口材本身唔差
有冇認真睇團dance
佢做c位不知跳得幾charm
都可能係幕後真係好鍾意虎仔
所以係咁剪佢
剪接真係有魔法㗎
成個人越睇越有味道
係喎漏咗sorr
憂鬱花美男都好襯佢
妖其實都可以玩好多嘢
可野性妖 可優美妖
不過真係要有solo先至可以表演到呢種魅力
講起solo就另一壇傷心嘢
因為商業考量
到而家仲未清楚佢究竟幾時出/係咩風格
鏡po玩具你做咩咁認真回?

我個重點係 連屌哂全世界除咗牙米嘅鏡po玩具都不能否認牙皮真係好靚仔

牙皮你自信啲啦 心態enjoy啲 做人主動啲 2.9秒都捱過 之後一定會更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞