【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
Oh my god同gone都係女歌手嘅歌
佢明明已經係同himtos一齊住
佢年頭有講過話自己學緊剪片想拍下youtube㗎
唔知係冇時間定又放低咗定點
不過我覺得唔識剪都可以照拍下片嘅
Ak同巨豬都係搵人剪啫
你啱你啱~ 唔洗起晒鋼嘅
有啲仔係真係要自己努力下打好個底嘅
商業因素個啲就話控制唔到啫
自己製作個啲可以喇掛
淨係錄歌個啲分一兩句SOLO
MV分多一兩個鏡頭 係咪真係咁難先
想聽jeremy cover陳蕾/serrini既歌
係 我覺得得半個鐘就想好有深度太大想頭
仲要一集唔止想講一樣野
播一個鐘 中間有返d佢地互動既無聊野 再帶返出個主題好似觀眾先可以跟到
而家好似係由梁祖堯講哂比我地知係點咁樣
原來係佢睇唔到人 兩年幾啦都睇唔到佢三個男團有咩發揮
今次boss個MV係要讚下嘅
但歌詞分配就真係差啲
有時啲野唔係淨係得一面倒話花姐講得啱
公司有啲位就係處理唔好 大家有眼睇
好多野背後大家都唔知 呢個係真
但至少我地都係講返我地見到嘅門面野囉
但門面野都冇做到呢下先死呢
你個名好好聽 諗下cover娑婆會好正
所以錯粉鬧花姐唔理Error 4子,我覺得未必係由佢地自生自滅,反而係基於完全信任去佢地去自由發展
娑婆好聽呀 mv又好睇
我覺得$500 同$10真係會有效果上既分別$10太少佢自己都誤會左係找錯 $500佢一定會知無但其實$500都好易解決 睇返cam未一目了然 我覺得ak都唔會因為咁發脾氣
花姐連講野婉轉啲令人聽落舒服啲都唔會
點會期望佢肯同公司溝通 做啲門面野應付班鏡粉
Ignited個c位你話我主觀都好
真係冇人比佢更適合
佢都好爭氣
跳得好好表情又做足
但唔係有叱咤呢個平台真係唔會留意到佢原來係企咗咁大段中間又咁搶眼
可惜阿mv導演又睇唔到
有時睇返前傳個mv見佢當時嘅shot仲多過喺mirror真係好嬲又好笑

唔係話要幫佢講嘢
某程度上佢呢樣學下嗰樣又學下其實就正正係佢迷茫嘅表現
所以今集搵麥子樂上嚟分享返都係好事
未見到結果唔係最可怕
你自己都放棄自己先係
製作組期望見到嘅畫面做唔到
所以觀眾睇嘅野咪有落差
主要係製作組都唔夠熟鏡仔 預計錯誤
你呢個idea好好多
narrative唔同真係件事就完全唔同
拍果陣可能都有問題
但係剪接嘅時候點樣tell story真係好重要囉
好明顯導演唔識執生
ak咁有義氣 應該搵客搞皮皮同alton 等ak幫手解圍仲好睇啦
alton可能自己都搞得掂
不如咁講啦,仔仔嘅性格其實好影響佢哋點樣表現自己,從而影響埋外間嘅觀感。歌詞同鏡頭我都認同可以再分配得好啲,皮係叱咤個c 位的確係係好charm。至於金像獎比邊個入場坐,其實得六個位,比邊個唔俾邊個入都比人屌。 Box set 就真心on9。

至於老虎同皮嘅分別我之前都講過,老虎有心有目標知道自己要啲乜,而皮係仲未清楚。兩者心態都唔同。

但係人無完人,diutv 都係第一次搞偶像組合。應屌嘅野就要屌,但又唔洗下下都要屌到上天嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞