【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
例如示範點樣用口罩套而唔係信用卡埋單又不失霸氣
二月廿九續集如果穿越返以前 可以搵皮皮做後生版天佑
明明出道到而家一直都係話以Mirror為先
作為首席鏡粉剪到出嚟變咗做咁嘅觀感
早期連登有人放風(估係黑粉)以訛傳訛咁傳
然後成隊人冇咩溝通有人信咗掛
預告聽到姜濤話大家懷疑大家
聽日嗰集可能會講少少
點樣剪同啲item點樣set節目組都有意思嘅
呢次節目真係唔可以用綜藝mode去睇
冇咩可能part part都成功嘅
今日呢集我覺得唔係幾關剪接事
比較大原因係個prank走向錯左
麵包店個part我諗節目組純粹都係想驗證返3個仔嘅性格,
都唔係話show唔到嘅 只係呢part係有啲尷尬
anyway 真人SHOW丫嘛

另外花姐批評每個仔 我覺得佢有佢嘅point
但佢說話零修飾 真係好難聽
作為經理人應該都要幫啲仔R下機會
機會唔係天跌落黎架 都要俾佢地多啲曝光先有人睇到架
你要佢地點操點練 冇曝光都係托柒架
反而覺得幾人性化,有血有肉既年輕人

利申路人
記得有次皮皮開live 有fans提議佢開youtube channel 吸下人氣
佢話自己唔識剪片 唔搞咁多野
雖然我好鐘意佢 但認同花姐所講 佢真係仲未夠勤力
咁呢個CAMP真係好有意義, 幫佢地解決左啲誤會
唔識剪片咪邊拍邊學 加油呀皮皮 好多人都想你紅 但你要比而家努力10倍
R 咗幾多外人點知
R 唔倒有時都有計
去試音去casting 人地唔比機會可以點
叫佢地去玩造星4 ? 跟手比埋冠軍夠幫手夠曝光末
佢哋成個旅程,都係真心交流
咁總會有啲對話係唔希望出街
Lan都有提出有啲鏡頭唔出街,個節目係想改變下佢地性格
其實係咪真係咁多人睇得TVB度
睇到認為任何節目係應該一集就要講晒過程結果
早期連登有啲黑粉搞事
圖都無張,把口屈得就屈
所以AL硬食咗好多嘢
佩服佢敢喺節目到講返出嚟
好少見佢脾氣咁好嘅人,講到眼都紅埋
認同商業世界好多野控制唔到
不過係覺得花蛆講到仔性格錯哂導致咁嘅結果好唔公道姐。上面提到團歌歌詞分配、C位領舞鏡頭、金像獎/boxset日曆之類,都係viutv控制到嘅野,都唔比人出鏡,咁就唔可以話全然係Frankie問題吧?

你可以話Frankie唔識把握機會嘅,而我係針對緊花蛆對佢地嘅評價:Tiger將機會讓比人先=謙虛有禮vs Frankie冇突出成績完全係性格問題
同埋Jeremy個solo係大家一直見佢live唱跳都好穩定同埋有個人風格大家先想佢有
上年仲要有AK放風話佢有,大家先覺得個仔終於撐出頭咁

點知轉個頭就cut撚左,花姐仲要話係因為佢把聲同埋唔夠大隻,呢啲真係唔係原因黎

做藝人幫Viu打工就更係要低聲下氣
我係fans見到個經理人咁樣對個仔係咪唔屌得呀?!
我一開始見佢地安排三個仔去打工
我以為係用Ian整包既套路(即係邊做邊傾或者事後傾)帶出「以前既生活咁平凡難得有機遇做到明星 唔努力爭取機會甘心咩」
點知安排左個fail到核爆既prank...
你話唱歌、金像獎可能都有能力或其他因素
團體寫真同日曆真係不可接受
把聲係天生 練大隻都唔啱米既style 背後原因應該係花姐擔心米solo既成續
三個字 分化撚

仲有睇完今集我終於明reflection mv點解皮皮 同alton夾埋 得2.9秒 因為花姐從來都睇唔到呢個人呀

佢啲語氣真係好西呀
原來都唔係佢揀入隊
jeremy把聲唱到高音 應該好好利用 cover多d女歌手既歌
諗起花姐喺訪問話睇唔到皮米悔喺個團入面有咩作用
暫時睇咗六集
總括嚟講
真係證明咗Mike導升得快係有原因
希望個剪接師可以向Mike 導學下野
因為佢真係將個鋪排鋪得好差
都可能因為你拍足12日,但係要一集得半個鐘
我諗你睇返嗰12日嘅片都睇死你
我都理解嘅,但係真係有好多位都剪得好散
其實追咗幾集調教,我覺得mirror同花姐雙方都有問題存在,但係唔知點解出到嚟既效果係啲仔唔生性,性格唔好

就好似Ian咁樣,花姐話Ian有距離感,又成日同佢鬧交,覺得Ian唔願意打開自己心扉,咁其實花姐作為經理人點解唔嘗試了解多啲個仔點諗,點解有時佢咁企硬自己諗法,淨係硬碰硬,最後積埋積埋其實都係Ian會收埋自己既原因。

至於Frankie,花姐覺得佢性格被動,成日半途而廢,唔夠突出,其實倒返轉頭嚟睇,Frankie其實可能係完全對自己冇信心,極度迷惘,每次MV出到嚟,加加埋埋10秒都唔知有冇,mark舞有C位企,但係個鏡頭永遠都飛咗去外太空咁款。其實多返少少shot,可能就會減低咗完全睇唔到佢既個啲問題(深信佢既笑容會打動到人),或者令佢多返些少信心,知道自己都有作用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞