【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
有時人睇明星 藝人嘅感覺就係好主觀
冇人咁得閒去了解佢所有嘢再去判斷
Fans係舉到好多實質例子 但係喺呢個節目真係睇唔到喎 一個街客就咁睇節目 唔打算入坑嘅話 咁佢嘅印象就係停留呢個位嫁啦
你話佢係靜觀其變 呢個就係佢性格囉 佢打算所有野都靜觀其變到幾時呢?十年?二十年?
而家啲觀眾已經成日話成個台淨係得鏡&錯好煩wor

咁既曝光率其實真係啱啱好嫁喇 太多就刀削麵
+1
藝人受眾係觀眾
觀眾覺得自己淨係睇到藝人既某一方面
咁藝人咪努力啲show下唔同方面比其他人睇

有時花姐的確係睇唔到好多野
但如果連經理人都睇漏眼 係唔係代表藝人唔夠努力表現自己呢?

好似edan咁 佢咪努力表現自己最後令所有人改觀
Frankie外在條件好咁多 應該可以咁樣更努力
其實人氣高嗰幾個都keep住多嘢做
只不過人氣冇咁高嗰啲......
始終viu都係一間利益行先、賺錢為目標嘅商業機構
梗係會集中捧嗰啲資源回報率高嘅成員,rather than冒風險捧啲一般觀眾仲未認得嘅成員
我覺得個剪接炒得
觀眾淨係睇節目組俾我哋睇嘅野係真 我都好認同
所以咪話用賣包呢個咁錯漏百出嘅item去draw conclusion唔fair

但拍已經拍咗 佢本人又真係有呢啲缺點 咁咪硬食囉
希望真係會改 慢慢變更好 咁硬食都食得值啲
寶姐都同班仔相處過,都了解班仔喇啩,如果訪問「寶姐眼中嘅Frankie」同「花姐眼中嘅Frankie」又一唔一樣
我想指出就係花姐會偏心有bias,人之常情好正常吖嘛,所以佢講嘅嘢點會係「最真實嘅mirror」
我記得Lokman話過Jeremy係好遲先被通知會簽 話晒都十強

由全民造星開始每次大堆人訪問, 花姐次次都會提姜濤答
(其實我都係最近先睇)

日本EXILE都有人淨唱有人淨表演, 其實唔一定人人要有SOLO?
咁又係講返最core問題
冇資源捧晒12個 當初點解要簽12個
認同性格決定命運 但做artist要紅係要天時地利人和配合
公司有幾多配套比唔紅嗰幾個大家心照啦
個節目搞到好似花姐覺得AK擺低500蚊發脾氣點都係型、其他仔就淨係得缺點
作為觀眾我覺得夠㗎,係見呢幾晚啲fans都提到個別仔無咩機會(eg. Jeremy Frankie),所以問下機會要花姐,定成個電視台都會有份幫佢地plan
調教『你』MIRROR
『你』=花姐
所以個事實就係 花老母鍾意嘅就係最好
發現好多人將兩樣野撈埋 跟住覺得fans乜都賴落花姐到
第一 frankie冇個人job 或者團隊活動唔講野唔突出 呢樣我諗fans都承認係frankie性格問題 係需要改善
但係第二樣野 mv冇佢鏡頭 冇part 團嘅周邊唔出佢嘅樣 呢樣就點都係公司問題

但花姐每集都簡單粗暴將所有問題歸咎於成員自身
例如:frankie 唔突出完全係關佢性格問題 我完全睇唔到frankie呢個人
好似所有野都係成員缺點造成

唔只呢集 前面集數講其他人都有類似情況
一個俾人了解mirror嘅節目 但自己本身咁偏頗地批評成員
呢啲先係fans鬧花姐嘅原因
其實留意得多會發現鏡仔係Viu個地位冇大家想像中咁高,最明顯係睇Chill club已經知道
不論團歌同solo歌都好難上到佢個榜/有三甲

viu其他嘅節目又有本身嘅crew,之後冇野做嘅仔就真係冇野做左兩年

我都唔係好明白點解有啲節目唔比佢地上去嘉賓,係今年開始先叫好少少
屌你,有無認真睇留言

團歌係呢兩次先屌少啲

之前,屌佢老母

皮寶寶,小虎隊都有人輪流屌爆

佢地tg開始屌, 個仔係tg谷即係屌到粒星本人都知

secret洗版deserves more,都係嘈唔夠機會, 皮皮repost得係咪代表佢有怨言表示認同

有圖,我無老屈

冇錯
Frankie梗係可以主動d 一定會多d機會架
咁樣講一定立於不敗之地
但講到佢唔凸出完全係性格事就唔公平
公司一定關事都係不爭事實

Jeremy個集又係
講到佢能力點差 唔夠毅力
明明佢都係默默等機會既人
外人就正正好似上面講
只會睇片面幾句批評既說話
唔會深入了解佢地係咩人 就覺得佢地性格差 廢
節目最後又唔講番佢地優點
每集都咁樣算臭Mirror 講到唔關公司事咁
真係唔想覆個鏡po玩具
但重申
我講嘅無機會係指個人發展機會 大家都知佢咩性格 知道強求唔嚟 甚至太包容佢咁被動消極嘅性格

我唔係講緊團體入面嘅鏡頭呀柒頭
自己個團嘅mv得2.9秒都唔屌就唔好話自己係fans啦on 9
我覺得個節目吸引唔到街客
以mirror冠名嘅節目好似得mirror go1先入到屋
有無佢地三個琴日既起身cut
我柳好可愛
根本最需要被調教嘅係花姐
依家剪到咁 好似搞到麥子樂做咁耐演員一啲演技都冇咁
公關 談吐 態度 心態 缺一不可
尤其是佢而家已經係半個公眾人物
佢係represent Mirror同Diutv
偏心有bias係唔緊要 但唔洗大大聲話比人知please
唔好用real嚟包裝自己嘅粗疏同失儀
如果3年嚟都tune唔到做監制高高在上嘅態度 即係唔fit in經理人嘅位置
唔想再見到花姐呀大佬
你話好似Mani咁正都話姐 西口西面好惡頂
平時係公司返工仲未見夠呢款女人咩
冇禮貌唔代表真性情同直腸直肚
正正經經請經理人得唔得呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞