女 人 揸 車 遲 早 死 全 家

542 回覆
988 Like 1544 Dislike
左右不分唔關自信事,叫佢去元朗,最後揸咗去北角我都試過
停車場泊車扭十手軚再撞埋牆嗰d都未計
我又想搓
女人辛苦,不過唔好揸車害人,thanks
男人撞車:呢個司機真係仆街
女人撞車:女司機全部都係仆街

25歲開始已經係女多男少
【明報專訊】大埔公路前年2月發生九巴奪命車禍,導致19死、67人傷,為本港史上第二嚴重的巴士車禍。涉事九巴車長被捕還押逾兩年,昨於高等法院承認38項罪名。案情透露車長曾遭乘客責罵脫班,之後巴士高速駕駛釀成車禍,生還者形容車長駕駛態度猶如「發脾氣」。法官判刑時斥車長受情緒支配,利用巴士作為「武器」,駕駛方式猶如「袋鼠跳躍」,旨在報復乘客責罵,奪去多名乘客性命,行為不可原諒,判處入獄14年,終身停牌。

意外67名傷者中,19人重傷,有人需留院逾3個月,一名七旬翁要永久切除左眼球(見另稿)。被告陳浩明(32歲)承認19項誤殺及19項危險駕駛導致他人身體嚴重傷害罪。控方透露,被告2014年加入九巴任兼職車長,駕駛涉案來回沙田馬場及大埔中心的872號線巴士僅兩次。

時加速時急煞 如「袋鼠跳躍」
法官李素蘭判刑時表示,涉案巴士黑盒顯示被告開車6秒後隨即表現「不尋常」,時加速時急煞,形容其駕駛方式如「袋鼠跳躍」,即使有乘客叫停,被告仍不理勸告,令乘客蒙受焦慮與恐懼。

官:非常有可能不忿遭客罵

巴士作「武器」不可容忍
法官續說,被告「非常有可能」不忿遭乘客責罵脫班,遂「報復、還拖」,即使黑盒響起警號8秒,被告仍「故意高速駕駛」。法官表示,案發賽馬日理應是歡愉時刻,卻因被告自私,令車程變得「不安寧」,其行為「不可容忍」。
你開個tinder就知乜嘢叫女尊男卑
香港司機揸車不嬲係咁
小氣 冇禮貌 意氣用事 跟風
哩啲事只會不斷重複
要屌就屌 比女人pass既考牌官
其實成日講咩啲女人考車記住要著低胸短裙實合格
講笑姐 偏偏咁多人咁認真
仲有 撐警楊明呢
佢都好出名嫁
仆街好撚正
好似楊明咁啲 戇鳩仔
要衝出嚟柒影衰曬男人
左下
當日當新聞咁
班狗公好似前世未見過女咁
諗起都好笑
連登仔又講埋啲唔知邊度嚟嘅數據
自己up 就當係事實/正常?
樓豬
根本男女都一鳩樣
紅隧過海係咪應該列為考車必考
基數都唔撚同,男司機佔大多數,我當9成司機係男人,女司機炒幾單個比例可能高過男司機炒幾十單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞