[加拿大]六萬蚊積蓄 儲下錢先出發 定去左先

400 回覆
240 Like 14 Dislike
做酒店執房/侍應嗰啲工呢排好易搵到
呢個暑假好大需求
remote可以搵到酒店執房工
睇你可以捱到去點
我最hardcore450 basement
每個禮拜買餸淨係買意粉 意粉汁
蒜頭煙肉雞蛋 水餃 青瓜同埋橙
+buspass 一個月800Cad有找

正常人生活
condo同人share有自己獨立廁所
點都要預1000up
House可能可以平少少 但係車嘅保險會貴咗
車保險最低消費百幾啲一個月
新牌絲打會好啲巴打會再貴啲
想正正常常過生活 唔係特別辛苦2000就真係基本開銷
6萬蚊所以話去移民一係勁有錢一係死窮撚真係無錯
絲打已經係加拿大?你點入關㗎
好合理。一係好窮,無野好輸,唔得最多返黎。一係有錢,一定搞得掂。
中間最慘,走要犧牲好多野。
事業穩定上升期,人工唔錯,供樓供車,生活舒適,為小朋友要全部放棄曬。
其實中間嗰班都唔會去加拿大
我識得一係基本上負擔唔到其他國家
一係已經差唔多退休 有一筆錢可以做投資
平時買下美股 買下樓
#加打徵才
#Revelstoke #BC
地點: Revelstoke BC- 灰熊鎮
(冬天滑雪勝地,夏天outdoor運動)
工作:housekeeping
薪水: $16起 +小費
(可享受酒吧餐廳的半價福利,員工們都很好相處,經常大家一起吃飯 一起去滑雪)
時間:Full-Time/Part-Time
至少半年合法工作簽證
無需經驗,可培訓,工作認真負責即可
有意者工作時間達到夠可商談提供PR移民資格
*已经有POE的我们可以立马给 job offer!*
有意者可以隨時私信我或者發郵件到info@grizzhotel.com
你有offer入境?
min wage job is easy to find.
我連send cashier dishwash都冇回音
邊到搵
then i dunno
i heard 2 successful cases from telegram group so far
maybe you went to the wrong place to look for jobs
facebook
樓主係搵到香港嘅工
未過得去住 勁1999
我岩岩睇完第一頁就直接跳黎最後
以為件事發展得咁快
why don't u email Marissaw@bwkelowna.com and info@grizzhotel.com ?
maybe these two resorts are still hiring!
去到做住先
騎牛揾馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞