[加拿大]六萬蚊積蓄 儲下錢先出發 定去左先

400 回覆
240 Like 14 Dislike
放心喎。加拿大六成人已打針,應該會去到八成,點會仲有疫情。

香港人唔肯打針,反而驚隨時學台灣咁爆。
冇呢枝歌仔唱喇。
淨係講普通話就生存到。
大把本地degree做沖嘢飲 (part time啦)

農民就應該無乜,通常係foreign laborer (Caribbean, 南美)嚟做幾個月,啲居住環境都幾差下,周不時中武肺。

https://www.cbc.ca/news/canada/london/covid-19-farm-workers-deaths-ontario-coroner-1.6003893
唔識踩單車? 買部幾舊水加幣電scooter? 步兵?

我叫ubereats 見過以上所有。某啲burger/pizza舖門口長期一堆步兵/單車等order
啲人喺啲工廠做工頭,睇住班唔識英文嘅大陸佬, 南美佬,等等。睇報紙耐不耐就見到請人。
呢個option應該係最好
呢兩三個月勤力d搵多幾個錢做多幾份pt一路再send cv去搵
係辛苦d但係加油
農務有d 難,大農場多數都係請印度人
Lm 到時過嚟加拿大搵你
唔洗驚,唔會餓得死你,不過預左唔好受
人生就係咁 啲嘢你唔知幾時會用到
可以試下喺 cover letter 話自己可以幫餐廳畫畫,比個餐廳環境好啲
利申 完全 9up
叫男朋友唔好等 path, mewe group 傳緊條 path 淨係比嗰時已經喺加拿大讀緊書嘅香港人
其實我覺得唔好等政策
啲嘢五時花六時變
預計定最壞情況好過
柒咗
佢讀diploma係為轉行+拎PR啊
老老實實
我係香港做片既,賤過地底泥,人工又低
我過左多倫多就變左專業人士
支持你
支持草定多啲錢都係好事呀
Mograph
sorry問多句,佢係點決定咩情況要抽血?希望唔係個個都要

至於2000其實我都肉赤架
但拎住張owp隨時行得緊要啲 而且揾工都要時間
其實點解驚抽血?印象其中一項係驗hiv定咩,好似個個都要驗
因為未抽過
佢話驗hiv,但加拿大冇要求要驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞