[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

ARM遲早追上來

佢行到完整版chrome,office,cad,ps先再講啦

chrome呢個冇可能. apple限制左 只可以用safari 改
office 係ios不知幾落力
cad ps 多數都係laptop desktop做啦

ARM遲早追上來

佢行到完整版chrome,office,cad,ps先再講啦

其實arm係咪因為自身粒u既限制係冇可能行複雜programme
定係純粹冇人整未普及

依家arm都要行windows 點解唔得
傳聞apple依家都試緊

ARM遲早追上來

其實arm係咪因為自身粒u既限制係冇可能行複雜programme
定係純粹冇人整未普及

依家arm都要行windows 點解唔得
傳聞apple依家都試緊

用模擬器唔係native
效能一定冇直接用x86咁好
Apple 都打到埋身, nsfp個specs定位又咁衰格, 個價又高, 都唔知佢想點. 個價唔減下真係搵鬼買你咩

所以輕度使用都係ipad 好啲
起碼真係用到10個鐘或以上
ipad os食6gb
windows 食10幾gb 仲會狂食cache 128gb 好快爆
最憎就係del app仲有殘留文件
ipad ios 11多工強化左唔少
愈來愈追近

我用128gb裝左幾隻game都夠用

其實我想個storage 512g 但個價唔合理
Apple 都打到埋身, nsfp個specs定位又咁衰格, 個價又高, 都唔知佢想點. 個價唔減下真係搵鬼買你咩

所以輕度使用都係ipad 好啲
起碼真係用到10個鐘或以上
ipad os食6gb
windows 食10幾gb 仲會狂食cache 128gb 好快爆
最憎就係del app仲有殘留文件
ipad ios 11多工強化左唔少
愈來愈追近

我用128gb裝左幾隻game都夠用

其實我想個storage 512g 但個價唔合理

Surface一去到高少少配置個價就貴得好誇張
有冇巴打試過用surface pro 4駁外置mon打lol? 有冇咩問題
我想問基座有兩個miniport 係咪可以駁dual moon?
我想問基座有兩個miniport 係咪可以駁dual moon?

我google過可以,但我想知玩lol會唔會有delay或者其他問題
有冇巴打試過用surface pro 4駁外置mon打lol? 有冇咩問題

我用黎打cs tim

我google過可以,但我想知玩lol會唔會有delay或者其他問題

唔會有delay

新買i5 8GB版
點解得4個鐘咁少
冇更新緊野..只係開住網頁

新買i5 8GB版
點解得4個鐘咁少

新買i5 8GB版
點解得4個鐘咁少

firefox唔好得chrome幾多
一下子
ipad pro 細版已經取代surface 3位置

surfac再唔出835 surface 4 就可以等家道中落
一下子

surfac再唔出835 surface 4 就可以等家道中落

我覺得surface都落落地
個價錢進取到幫都幫唔落
雖然話iPad做到嘅嘢同Windows冇得比
但好多人真係純睇價錢
下個月仲有部Chuwi surbook 好似都係3千幾
ms 13號有fb live
終於有laptop
終於有laptop

同一件點解要開咁多次發佈會先有得賣
終於有laptop

同一件產品點解要開咁多次發佈會先有得賣
終於有laptop

同一件產品點解要開咁多次發佈會先有得賣

香港既發佈會
一下子

個價錢進取到幫都幫唔落
但好多人真係純睇價錢

其實係
一下子

個價錢進取到幫都幫唔落
但好多人真係純睇價錢

其實係

其實真係
但更多人係睇信仰
一下子

個價錢進取到幫都幫唔落
但好多人真係純睇價錢

其實係

其實真係
但更多人係睇信仰

一日仲係4:3 以後都唔會買
an tab 轉晒4:3已經冇人買
一下子

個價錢進取到幫都幫唔落
但好多人真係純睇價錢

其實係

其實真係
但更多人係睇信仰

其實我又唔係好明4:3個問題係咩

同埋android tab冇人買應該係因為啲app廢
一下子

個價錢進取到幫都幫唔落
但好多人真係純睇價錢

其實係

其實真係
但更多人係睇信仰

其實我又唔係好明4:3個問題係咩

同埋android tab冇人買應該係因為啲app廢

an tab 就算啦
an 本身都lag,仲旨意佢黎做office 嘢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞