[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
如果買左m3未買筆 等18號支新筆定買返SP4支筆好?

等新筆出 睇下舊筆有冇降價
重度用筆既話買新啦
不過我諗支持新機落力過舊機
10.5吋ipad pro 可以免費office
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費
好似包埋ipad pro

9.7就係
10.5應該冇
咁我係時候要搵個平嘅365 join下

等新筆出 睇下舊筆有冇降價
重度用筆既話買新啦
不過我諗支持新機落力過舊機

用新筆係咪會順d同可以斜寫
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費

9.7就係
10.5應該冇

app版唔係不嬲免費?
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費

9.7就係
10.5應該冇

app版唔係不嬲免費?

10寸或以下免費(不過有限功能)
10寸以上就要join 365

所以由9.7上10.5要考慮埋呢點
如果你用ms office嘅話
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費

9.7就係
10.5應該冇

app版唔係不嬲免費?

APP得個睇字
免費係可以編輯
功能上係冇office強大
但都夠用
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費

9.7就係
10.5應該冇

app版唔係不嬲免費?

APP得個睇字
免費係可以編輯
但都夠用

免費版其實好麻麻
真係得基本功能
同埋個mon得果10寸細到基本上做唔到嘢
不過免費就無謂咁多要求
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費

9.7就係
10.5應該冇

app版唔係不嬲免費?

APP得個睇字
免費係可以編輯
但都夠用

免費版其實好麻麻
真係得基本功能
同埋個mon得果10寸細到基本上做唔到嘢
不過免費就無謂咁多要求

office大部份人都係用基本功能多嫁啦
真係有需要已經買晒office 365

ARM遲早追上來

ARM遲早追上來

intel沒落

ARM遲早追上來

intel沒落

apple全系列都用極快ssd
m$就縮水

ARM遲早追上來

有冇10.5跑分同ram?

ARM遲早追上來

仲未有
就咁睇分
同i7 7500u差唔多

ARM遲早追上來

仲未有
就咁睇分

用緊pro 9.7都心思思想轉10.5/12.9

ARM遲早追上來

仲未有
就咁睇分

用緊pro 9.7都心思思想轉10.5/12.9

唔好換住
等下代10nm+自家gpu
Apple 都打到埋身, nsfp個specs定位又咁衰格, 個價又高, 都唔知佢想點. 個價唔減下真係搵鬼買你咩

ARM遲早追上來

佢行到完整版chrome,office,cad,ps先再講啦

ARM遲早追上來

intel沒落

m$就縮水

大家都係nvme一樣
Sp4用pm951
新版唔知,不過民用nvme ssd三星係數一數二,mbpr ,sb performance都係用sm951
Apple 都打到埋身, nsfp個specs定位又咁衰格, 個價又高, 都唔知佢想點. 個價唔減下真係搵鬼買你咩

所以輕度使用都係ipad 好啲
起碼真係用到10個鐘或以上
ipad os食6gb
windows 食10幾gb 仲會狂食cache 128gb 好快爆
最憎就係del app仲有殘留文件
ipad ios 11多工強化左唔少
愈來愈追近
我想講唔好過份吹奏ipad pro好冇
Transitional applicaton都未行到
*** Sm951 好失禮你咩?

ARM遲早追上來

intel沒落

m$就縮水

大家都係nvme一樣
Sp4用pm951
新版唔知,不過民用nvme ssd三星係數一數二,mbpr ,sb performance都係用sm951

apple連ipad都係nvme ssd
我想講唔好過份吹奏ipad pro好冇
Transitional applicaton都未行到
*** Sm951 好失禮你咩?

冇吹奏 只係話追近左距離姐

ARM遲早追上來

佢行到完整版chrome,office,cad,ps先再講啦

其實arm係咪因為自身粒u既限制係冇可能行複雜programme
定係純粹冇人整未普及

所以輕度使用都係ipad 好啲
起碼真係用到10個鐘或以上
ipad os食6gb
windows 食10幾gb 仲會狂食cache 128gb 好快爆
最憎就係del app仲有殘留文件
ipad ios 11多工強化左唔少
愈來愈追近

我用128gb裝左幾隻game都夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞