[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
題外話
知唔知邊度買office 365個人版最平

大陸
199一年

就咁上大陸ms網買就用得?
會唔會check地區?

就係唔知

呢期準備入手Surface Pro
都順手睇埋Office 365
香港貴大陸一個double

Btw
個人版可以裝落一部PC、一部平板、一部電話
咁Surface Pro 4當係PC定平板?

平板=IPAD ANDROID

仲諗住macbook當pc咁裝
Sp4當tablet咁裝

冇記錯嘅話 surface pro好似任你當 notebook 定 tablet黎用個 license
SP4個散熱孔會唔會有曱甴走入去

我用sp3有諗過呢樣野, 但咁耐都未試過
而家想買部sp 4 128G 4GB 最平大概幾錢?

大陸
199一年

就咁上大陸ms網買就用得?
會唔會check地區?

就係唔知

呢期準備入手Surface Pro
都順手睇埋Office 365
香港貴大陸一個double

Btw
個人版可以裝落一部PC、一部平板、一部電話
咁Surface Pro 4當係PC定平板?

平板=IPAD ANDROID

仲諗住macbook當pc咁裝
Sp4當tablet咁裝

冇記錯嘅話 surface pro好似任你當 notebook 定 tablet黎用個 license

如果可以咁裝就好
咁就可以雙修之餘兩部機都用到office

i5 有trade in 減1000就6000找1蚊
送keyboard mouse (價值1500)
6000-1500=4500

冇野trade in 喎

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

咁正?
邊間?

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

咁正?
邊間?

https://microsoftstoretradein.litong.com/takeback/takeback/startSelectDevice?request_locale=zh_TW
收到風 SP4未必會落價

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

咁正?
邊間?

https://microsoftstoretradein.litong.com/takeback/takeback/startSelectDevice?request_locale=zh_TW

唔該哂巴打!

SAD
想買laptop, surface個平板其實有d廢無咩用

你唔當佢平板用咪廢

你唔當佢平板用咪廢

始終用唔慣tablet mode
我唔用keyboard 都照用desktop mode ...

你唔當佢平板用咪廢

始終用唔慣tablet mode
我唔用keyboard 都照用desktop mode ...

用法唔同姐
當laptop 用不如買返laptop 啦
依家啲laptop 又平又可以換ssd ram

SAD

m3同i5/4G+128唔平都可以
但i5/8+256起碼要跌$1000先正常
i7果啲直頭cut哂佢啦

SAD

想問 i5 4G 夠唔夠玩, 價錢差幾遠下

SAD

睇你點用
等大專plan 睇下有冇平
如果手痕買部gaming laptop 就唔買呢部了
電量真係好重要

大專plan應該都係減1k到

SAD

睇你點用

文書加睇片應該都ok?

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

一部開唔到機既note2得唔得

求期搵件電子垃圾
壞左都得
點都有1000

一部開唔到機既note2得唔得

我之前寄過部十幾年前嘅notebook都照有$1000

SAD

睇你點用

文書加睇片應該都ok?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞