[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
M3同i5 邊部使用時間會耐d?

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

但係i5降頻冇左個意思

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

但係i5降頻冇左個意思

要耐用就冇計啦
我依家諗緊一係就i5 sp4 一係就new sp i7 256, 其實係sp 用i7 會唔會發揮唔到效能?
我依家諗緊一係就i5 sp4 一係就new sp i7 256, 其實係sp 用i7 會唔會發揮唔到效能?

new sp應該發揮到
起碼散熱改過
不過你都係等評測看決定啦
surface 呢種二合一散熱本身就唔係好好

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

但係i5降頻冇左個意思

要耐用就冇計啦

起碼冇m3咁降頻咁嚴重

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

最大問題係31號之前要trade-in,等唔切

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

但係i5降頻冇左個意思

要耐用就冇計啦

起碼冇m3咁降頻咁嚴重

m3降頻係咪仲用耐d

m3 肯定用耐啲
睇需求啦

i5降頻用都可以好耐用

但係i5降頻冇左個意思

要耐用就冇計啦

起碼冇m3咁降頻咁嚴重

m3降頻係咪仲用耐d

驚laglag下你頂唔順

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

你問下寄過去得唔得
等順豐真係食屎

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

唔駛呀,31號前落trading in booking就得,我係約左6月頭

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

唔駛呀,31號前落trading in booking就得,我係約左6月頭

好驚佢再減

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

好驚佢再減

M$依家吊高黎賣
平極都有個譜

我反而期待緊出面啲細鋪快啲有新sp送筆送keyboard
laptop靚仔太多
決定買laptop
laptop靚仔太多
決定買laptop

香港仲未有得訂
laptop靚仔太多
決定買laptop

M$話部機嘅目標係女性喎
laptop靚仔太多
決定買laptop

M$話部機嘅目標係女性喎

屌你我係學生
點解新surface pro香港有得訂
laptop仲未有得訂
laptop仲未有得訂

同埋點解大陸得一隻色訂
香港會唔會都係咁
laptop仲未有得訂

同埋點解大陸得一隻色訂
香港會唔會都係咁

我見佢個spec得i5版
但係surface pro個spec有m3 i5 i7
好彩我正路應該買銀灰色
其實仲有冇分行貨同水貨?

new sp應該發揮到
起碼散熱改過

好驚佢再減

M$依家吊高黎賣
平極都有個譜

我反而期待緊出面啲細鋪快啲有新sp送筆送keyboard

起碼都一兩年後既事
https://www.microsoftstore.com.hk/product/New-Surface-Pen

Surface Pen 傾斜功能現適用於 Surface Pro。其他 Surface 即將可以透過 Windows 更新獲得此功能。

支筆貴

咁即係筆同kb呢兩件最重要嘅配件都唔係新pro獨家嘅優勢

新PRO 主要SELL 有SURFACE DESKTOP 個視角 + i5 fan less

降頻i5都係主打

邊到有寫降頻?官網個到係話俾你聽粒u可以較做7.5w tdp config行
實際長行15定7.5要review哂先知
https://www.microsoftstore.com.hk/product/New-Surface-Pen

Surface Pen 傾斜功能現適用於 Surface Pro。其他 Surface 即將可以透過 Windows 更新獲得此功能。

支筆貴

咁即係筆同kb呢兩件最重要嘅配件都唔係新pro獨家嘅優勢

新PRO 主要SELL 有SURFACE DESKTOP 個視角 + i5 fan less

降頻i5都係主打

邊到有寫降頻?官網個到係話俾你聽粒u可以較做7.5w tdp config行
實際長行15定7.5要review哂先知

有人試左
長期行0.8~1.8ghz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞