[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(3)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
m$依家都唔推uwp了
邊緣化左uwp 又唔敢封win32 app
win32 app食電 又大份,dev又唔肯上架win store
m$分成=0
m$真係冇長遠策略,成撚日變玩鳩dev 同消費者
最後玩死自己,靠服務唔會永遠長存 太多可以取代

成千一個皮套

成千一個皮套

搵人手造都唔洗咁貴

成千一個皮套

搵人手造都唔洗咁貴

Apple咁做都有大把人買
但M$咁做實俾人屌死

不過講真
M$早apple咁多發佈新產品
但到今日都仲未有得訂
氣勢真係輸哂

成千一個皮套

搵人手造都唔洗咁貴

但M$咁做實俾人屌死

不過講真
但到今日都仲未有得訂
氣勢真係輸哂

已經冇人理NEW SP
新IPAD PRO 仲吸引

成千一個皮套

搵人手造都唔洗咁貴

但M$咁做實俾人屌死

不過講真
但到今日都仲未有得訂
氣勢真係輸哂

已經冇人理NEW SP

品牌先天已經唔夠Apple咁多人講
新機又要進步唔大
仲要賣到咁貴
愛莫能助

成千一個皮套

搵人手造都唔洗咁貴

但M$咁做實俾人屌死

不過講真
但到今日都仲未有得訂
氣勢真係輸哂

已經冇人理NEW SP

品牌先天已經唔夠Apple咁多人講
新機又要進步唔大
仲要賣到咁貴
愛莫能助

總有人會厭倦WINDOWS 用得4-5個鐘
輕度真係IPAD好過 OFFICE 修圖 剪片 已經唔差 有需要再轉到DESKTOP 或者 LAPTOP啦
A10x Fusion 好撚顛
NEW SP發佈果陣話快IPAD 1.7倍
我諗依家打平有餘
有冇人會上上下網部機會freeze幾秒連mouse都郁唔到? 琴日買機更新完用左兩個browser都係咁
想買新ipad雙修
想問下, 而家返工帶住sp4周圍去,但要帶MOON

因為有機要用HDMI / vga 出畫面

有無辦法拎到部sp4 可以input 到 hdmi / vga ?

有無辦法拎到部sp4 可以input 到 hdmi / vga ?

買轉插

買個轉插咪得

買轉插

應該用咩轉插?

hdmi to usd 3.0 定 hdmi to mini disport ?
我諗依家打平有餘

我唔明sp個數字係用咩比
不過可以肯定嘅係,ipad 一日仲係arm cpu一日都打唔到平
我諗依家打平有餘

不過可以肯定嘅係,ipad 一日仲係arm cpu一日都打唔到平

new sp拎降頻i5比
我諗依家打平有餘

835都話都有i3水平
A10平i5睇怕有可能
不過只限U系
今晚一點apple wwdc
應該會出新ipad pro

睇下apple會出咩招回應surface pro

ios11

老老豆豆
ipad pro ios11變得壞黎越似電腦
雖然所有multitasking嘅功能 window/mac os都有齊 而且會做得更好
操作上係用手指同用cursor嘅分別

遲早合併成一個os
兩邊通用
等windows 行先,唔洗跌得咁傷

iOS11 iPad版今次進步夠大
加上早兩個月出平價iPad個市場又大左
surface呢次頭痕喇

起碼要減價先啦

ipadpro鍵盤冇咁好打
有人唔鐘意apple pen
畫CAD,painter等專業都局限x86或macOS而唔係iOS

定價確係有競爭力
nsp等於原地踏步 而ipad屏占多左
無計 sp4個size就定左,點都要留條邊比鍵盤吸上去
今晚一點apple wwdc
應該會出新ipad pro

睇下apple會出咩招回應surface pro

ios11

老老豆豆
ipad pro ios11變得壞黎越似電腦
雖然所有multitasking嘅功能 window/mac os都有齊 而且會做得更好
操作上係用手指同用cursor嘅分別

遲早合併成一個os
兩邊通用
等windows 行先,唔洗跌得咁傷

iOS11 iPad版今次進步夠大
加上早兩個月出平價iPad個市場又大左
surface呢次頭痕喇

起碼要減價先啦

ipadpro鍵盤冇咁好打
有人唔鐘意apple pen
畫CAD,painter等專業都局限x86或macOS而唔係iOS

定價確係有競爭力
nsp等於原地踏步 而ipad屏占多左
無計 sp4個size就定左,點都要留條邊比鍵盤吸上去

ipad 睇片4:3
10.5吋ipad pro 可以免費office
surface
surface

竟然得?
邊度講?
surface

竟然得?
邊度講?

10吋 以下免費
好似包埋ipad pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞