《Apex Legends》討論區 #32

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
我係指ng d人趕住投胎好冇正常體驗唔知玩緊乜
我4000/20係5千幾場先有4場好彩打到
平時都係落地死/尻成場唔係好關殺幾多事 係個體驗好亂玩feel
真係唔知依家個環境發生咩事, 我S4入坑, 好似S6左右先lv500, 印象中呢段真新手時期啲體驗都無咁極端, S7時都係久唔久先遇到骷髏海, 就算有大師/頂獵果場目測都係最多1~2隊, S8中開始話改善左SBMM之後我覺得仲差左今季我直頭覺得自己已經上左大師
唔知係咪多左人睇streamer, 依家玩WE就一半人跳晒東西方玩"streamer屋", 玩olympus就一半人跳晒住宅/能量倉庫
屌我明明整左重生器,條友依然要係圈外救隊友
因為隊友on9
定冇溝通
想問algs決賽係香港時間幾時
新bf?唔係話直接叫battlefield?
單排冇溝通就梗
但都唔係仲有半張地圖先入圈仲救人,仲要係已經第2、3個圈扣好鬼多,結果一番生行唔出圈就死左
分分鐘揸佢支旗龜多幾圈,佢仲多分
preseason玩到而家(s6, 7無玩)
以前2千鎚都少見,而家周街都係雙鎚
落地死得勁快
對我黎講玩得爽既場係得銅至白金鑽開始就無乜癮
apex 對槍除左反應要快仲要跟槍要準 仲未講走位身法果d野
我覺得掉返轉 apex頂獵/pro果班 走去玩乜野槍驚都會係top既水平
Bf 2042
下次dum個pizza出黎標比佢睇咪得
R6個地圖點比較
咁乍又拎apex大逃殺黎比較csgo valorant
根本就係apex食走位 大逃殺策略黎玩比較多
Cod wz > apex
不服來辯
Blackout>wz
如果論有feel
Blackout>apex>wz

不過依家blackout啲人都分薄曬去其他game 更新又慢
其實我覺得apex時反而相對其他fps 冇咁食反應 其他fps 係見到敵人0.2-0.4就要即刻做到反應 如果唔係就會死
相反apex 就算冇辦法即時做到反應 都可以用身法彌補

同埋其實apex 唔太需要crosshair placement 如果淨係玩apex嘅人走去玩其他FPS 可能連頭線都唔識架 restya就係個例子(可以去twitch睇吓佢啱啱玩valorant )

而相反其實apex最需要嘅身法其實只不過係一啲走避概念 真正有需要練先做到嘅常用身法 可能真係得踢牆跳
所以其實其他FPS 嘅gamer 其實可以好快上手apex台灣嘅Flash就係例子(玩咗一個月就上大師)
用r6比有d唔公平
R6好食地圖,識打垂直你槍點計都冇得打

利伸有睇tsm佢地玩,apex有d連d gadget點用都未知
Flash 佢隊友係虧喜

當然佢都話自己白金前都係主要靠槍硬上
即係乜野槍game都頂級但唔包r6?
咁模式唔同 對csgo呢類型都唔公平喎
玩apex勁唔一定玩其他FPS勁
Apex啲槍相對冇咁大後座力 同埋 身法觀念佔重啲
個人認為
主要係r6太多位可以屈新手
無記錯r6隊打其他隊真係屌打

R6隊打Valorant 對返Valorant pro 槍硬拎到一局
所以先成日話r6係市面上比較奇怪/特別嘅fps
咁先夠像真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞