《Apex Legends》討論區 #32

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
第一日出玩左幾場冇再掂過
直播睇到即刻關台仲話出rank
梗係301/平行(或者有jaja既哈博克)配eva啦
白金場講捉失誤收頭 拎狙係最笨 你離遠狙down件人地都拉返起 況且弓咁勁 狙真係勁弱勢 得空投大狙勁
301 eva
日ser最多狙 喺正隔離棟樓都要問問snipe 從來唔會真係engage
但講真佢地玩到咁摺 狙係唯一打到人嘅野
我覺得最重要係唔好走離同隊友太遠
決定engage就去 走就走 support住隊友
但永遠有啲人 明明我已經down 1可以3v2都要唔敢去
同街場打好難夾
同埋要用狙/ar 中遠距down到1個都唔易longbow爆頭都係得10x唔好講ar
但其實r301真係好撚勁
用個3x scope 唔太遠嘅真係可以屌打啲狙
係呀
通常起碼有3k badge嗰啲先會推 (唔係送頭嗰啲)
唉唔知點打
3排同fd打又帶佢地跌分
自己solo又上唔到去
都要執到先得
同埋自己flatline splitfire r301腰射好多都會miss
但人地果d就咁撚準
我都係solo
同frd打都好唔夾 唔知點解
唯有賭下solo有好隊友
琴晚同fd打噴左佢200幾分都有d唔好意思
痴線d人打落地交打到曉飛咁都唔知點打
要練的 你試下認個recoil pattern
301大概係下左、右、左、右咁
我都係岩岩開始專住練301同99
開始beam到人好爽
腰射都要壓槍架咩
1v1唔夠打就試下啲team play囉
同啲隊友痴埋啲 2v1 or 3v1會易啲
我都係睇youtube學嘅 要apply都真係有啲難
腰射就唔點駛 可能人地好彩囉 無話點準啲架喎
見親d pro玩粒粒都中
自己就miss 8 成
組隊就肯定係溝通問題架啦有個做指揮就一定要
大小事行邊個方向都要主動標點同開mic講
成日出事都係大家on99唔知想點打分散比人捉落單
除非你d隊友好極品唔聽人講野啦 我有fd係咁救命
我地冇人做主call每個人講d咁
但佢個活動送啲野幾靚 打完又順手升到pass
同埋依家唔好走場 有懲罰
好耐無打arena 見新活動諗住打幾場
連續5場arena兩個隊友都係唔過30lv既真新手 對手全部正常人以上
嗰matchmaking 幾時先可以發現我都係垃圾黎無能力carry人 打到好撚攰

雖然仆街但係第五場真係忍唔到走場食penalty熄game算
死眼節奏個最佳既時機係咩??
爆頭??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞