《Apex Legends》討論區 #32

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
thanks, 今晚玩
Volt/301最穩定
Eva強勢連射散彈
長槍有弓/哨兵/g7/電能
短槍99/獵獸(空投)/散彈s (mozam唔計)
炸彈用多啲,帶1-4個(睇背包lv)差唔多
電重要過補
鳯凰通常一個夠
中英日都有唔少教學
仲有靈敏度個啲就自己較個順手
入靶場練下先好過開波等十世都無人/一黎就比人秒
想試下一齊玩
係咪留tg
傳家寶有咁緊要咩
直接入上面個dc
玩就招人
炸彈我通常得一兩個 但我見aceu 係每款執兩個 可能因為我槍唔夠準 驚自己唔夠彈用所以會執多啲彈 多數上面嗰排全部都係子彈
有冇人一齊打RK上鑽/大師,上季單排/雙排 雙鑽
暫時單排上到PLAT2
main 惡靈

上鑽
上季雙水鑽ok
有冇人覺得自從更新完season9之後就特別lag
自己部電腦本身唔勁,全部都係開中,更新完而家要開低先玩到
DC可以加左我BlacKz#7020先

多數玩咩職?
宜家plat-1
打唔打
入上面個dc link
今日既話要11點半後 我一陣join dc
Ok
睇槍,佢拎小幫手/散,子彈四格夠用咪可以執多啲炸彈
同埋你殺得快執得快又可以帶少啲子彈
日服打rank 要長時間poke 咪用得多子彈
我都係講普通人建議配置
唔啱可以自己改
我自己血包永遠淨係帶兩個大補
但好多人都會額外帶細補
但我打好少俾自己打到入肉咪唔需要
基本上我個袋既執法係睇Timmy仲用緊天際線嗰個上面子彈 一格大補一格細補一個鳳凰一至兩個電弧 一格細電 其餘全大電
我自己習慣就
紫背包:
步槍子彈300飛 散彈子彈1set 大細補各1set
大電2-3set 細電1-2set 其他位全部帶arc star或其他炸雞
藍背包就240飛子彈
如果要食圈就帶多d大細補
鳳凰唔鍾意帶
因為要拉太耐
但如果要補甲同血既話就用鳳凰快啲
由其實係尾圈無時間拉鳳凰
不過睇情況喇 有位咪帶
試過人地死剩一個金倒地盾我係佢面前拉埋鳳凰先殺 又試過救埋隊友起身先殺
都幾覺下 搞到唔係好想玩
不過其實Apex全世界都係較到最低 係細節個個位較尾二個級
可以睇下人地setting
唔係全世界架我個fd用3090全高2k144fps
我1060全低1080 100fps都唔穩
我自己今季都打左5百場 感覺上係ser廢果種lag多 唔係好關配置事 同以往差唔多
想問隻game 係咪有 ddos 定係 ser 廢?
我上星期先開始玩,有幾場係一入場 lag 到行唔到
有個隊友斷埋線,之後十幾分鐘已經死剩五隊。
仲有d 個ID 係乜鳩 小黑盒加速 係咪外掛黎
係嘅話我都係盡早棄game 算
ser不嬲廢
外掛亦不嬲間中會撞到
https://acc.xiaoheihe.cn/activity/3
睇番小黑盒個網似乎係有event
你用佢地提供既ac (即係嗰啲 "小黑盒加速器擊殺賽XXX") 計kill數?

當然我唔太清楚小黑盒本身係咩黎同埋同掛有無關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞