《Apex Legends》討論區 #32

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
有冇人s1 battle pass一直打到今日?
解任過哂週任就唔玩
藍mon之後重開?
應該有嘅
值得respect
隻game一出就即日玩 玩到s4真係頂唔順d外掛棄左s8先玩返 以前連ng都鋪鋪就掛又加速又瞬移又葉問
而加叫好d 睇直播係高rank先多掛 上完鑽就算既話還好
flatline真係無人款有S4 100LV個把咁靚
原skin柒同其他金skin都稱唔上靚
但呢個skin全game最靚都唔過份
我覺得台服白金鑽石比起新加坡同東京係少掛啲
今晚又有新競技場活動
不過打唔打都得 得嗰兩個藍包
冇打
周任果d 睇個pass 上唔上到110
上唔到先打返果d 任
s1開始玩ps4 s3先轉pc 玩到而家
週任嗰啲唔打都會照上到
只係佢依家週任多左幾個 如果你打齊 會比之前啲季更加快上到110 所以有關競技場嘅都廢時打
佢係直頭成個畫面停撚左 等一陣就彈左呢句野出黎
有時就停左之後突然重開
THX CHING 轉頭試下 我係STEAM同origin都係禁
佢哋而家一齊住唔會差得去邊啦
終於單排上到鑽 好感動
有無人知sweet同hal係咪有牙齒印定其實fd底講笑
好鍾意睇呢啲drama
印象中你好似都share過幾次4000傷/20殺,
你呢個級數都要呻無體驗既話, 我地呢啲均傷300既真係賤過隻狗
已經一開波即跳唔敢等, 落地唔好彩無人既話, 一loot完即刻向槍聲跑,round1都未開始收已經淨10隊, round2 開始少過5隊
https://youtu.be/ASzOzrB-a9E

Respawn創辦人有份開發
職業出名個堆其實全部都fd架啦應該

你隊友唔會次次齊到就會搵其他隊排

呢樣野本身我睇Sweet成日BM Hal都唔太知
但佢地之前有一齊排應該都fd底架啦
大帳上左鑽,同fd排無咁易上
用左個細帳同個fd排白金場

想搵個hk人,起碼有溝通
咁係apex discord gp r左條友打白金場
入到尼就尼料
開住個30lv帳,有個四千槌
係咁話自己新手
又係咁話金牌場白金場輕鬆啦
佢就問我係咪用細帳,我話係
佢繼續追問我大帳乜排位,我照答佢la
我答完佢,佢就笑住話佢大帳大師
佢應該暗暗自喜

點知玩左幾場露晒底,態度差,語氣勁撚串
係咁話佢搜佢啲嘢
起到教你玩
佢做一號位lead住,但每次衝入去打完話打殘就比人knock
打左大概六七場,均damge唔知有冇2-300
最癲有場我同個fd打左兩隊,佢0damge,仲要佢中間無比人knock
另一場我同個fd都上千damge,佢得二三百
我同個fd打完都講,佢都上到大師,我應該頂獵
Sweet入NRG之後先留意NRG

本身覺得NA強隊得TSM CLG COL SF

NA黎講其實唔準既人有好多 睇耐左就知好多都係咁泡 你真係交戰個時多數睇散彈泡泡戰玩成點 上面個堆加埋TL SEN算係最頂尖

我睇Nafen rocker槍法好撚勁 以為佢兩個都係算新人 點知原來打左咁耐 乜換個Sweet做主call成隊真係差咁遠咩 勁好撚多
我有睇開na pro直播,但我覺得佢哋啲啲aim未算最top,就算tsm hai,佢打埋身都成日見到佢泡槍
出槍最準最top果班人去晒去玩valorant同csgo
傳統fps果班人啲出槍反應快到cls,
我毎人覺得
apex一流 pro轉去傳統fps,
應該變二三流實力
但valorant啲頂尖pro去玩apex,只要熟習左個模式,啲對槍會好撚勁
我又唔係咁覺得 APEX d走位移動得比其他game快好多 身法比其他game重要 滿血滿甲基本上要把槍全中先死
但你csgo valorant 移速慢d可以1粒爆頭 打中身5-6粒彈都死 可能咁樣令你覺得佢地準d
佢地黎打apex未必好勁 始終唔同game好難比較
利申:全部FPS比賽都有睇 simple死忠
同埋有個重點係csgo/calorant走住黎射係會唔準
佢地對射都係camp angle企係到對射
Apex個個近身都走住黎腰射 識郁一定冇咁準
你叫佢地靶場射靶都可以射中哂比你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞