儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
smartone收得差咗好多 應該推緊5g
其實而家全部都仲係 5G NSA, 4G 收得差即係 5G 收得差

利申: 有用緊 SMC, 好多地方都只收到 2-3 格 (4 格為收爆)
平過3 DIY 既100gb+20gb社交 ($270)
但3 DIY 個價已包埋VoLTE 同埋有10000分鐘
Value GB 而家有MNP la我擺副機用左一年
3個價錢其實唔錯
遲下mnp去3diy
諗緊直接用$270定$120+valueGB
3 diy有VoLTE咩?
其實有mnp 不如做埋esim 啦
Mnp有冇最短時限?激用晒轉diy過冷河再mnp
有啲3日
有啲7日
ValueGB 最衰用滿一年想轉走前,又要增值一劑,變相個 plan 加埋手續費近$300
有無人知3 果張DIY, 漫遊收唔收到香港SMS?
睇佢d 簡介似收到, 係唔知駛唔駛事前係香港set 定d 乜

例如 自由鳥都要係個apps enable roaming SMS 先會收到
3果個app 無嘢set.. 問CS 又唔覆
通常有提供漫遊數據功能嘅卡都可以收到sms
原來3號先完服務 考慮返遲啲應該換pixel得esim+1sim slot
esim主卡講電話係咪得clubsim
我有睇過3diy但見mnp得實體
最後師兄你點用緊
自己主no. 用緊lucky
好撚廢 成日都收唔到 係咪因為iphone 雙卡所以成日收唔到?
真係好廢 我android雙卡 9成時間0-2格 用晒data即換走
我係冇乜data個款
data用另外一張
呢d純養號應該用咩台好? lucky真係廢到
1張轉返去club sim 做esim.. 問過3 CS, 話就算DIY都無得先攜號後轉esim..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞