儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
Google唔見惠康卡有得mnp喎
睇hkepc話可以去門市搞~
你買哂返嚟試下啦
中移動做緊隻4.5G全速無限 除開每月15x 好似幾抵玩
想知有冇伏
3台LTE而家食左屎
我用左3萬4年
今年都換
如果萬年都食屎咁so sim 真係唔駛玩
唔係萬年問題
係3台cut曬2G/LTE升去5G
換完天線之後,LTE收差到嘔

etc元朗大馬路,恆生對出露天輕鐵站可以得1格
市中心+露天

已經唔係有冇overload問題
慢,load空氣可以忍

收唔到係cut站cut到過火
而家儲值card得少量比行5G

你如果係行LTE,唔好入3台
iphone 12
5G不support CA(日版先有開放)

下一代x60先官方support 2CA
上面有人問過
但係冇人回

移民海外收sms
乜嘢台養一年最平?

打電話csl除咗上台,應該用唔到(傾king)
Hello 可以申請king king
$8日?
Google 下,冇留意
thx
hello card
如需使用較多通話,可登記增值服務《傾 King》,每日 $8 或每月 $88 儲值額便可使用《傾 King》App,以閣下的香港流動電話號碼無限撥打香港號碼或接聽來電。另要留意的是,它每月會扣 $2 儲值額作行政費。

一年$40

另外出多一個number for全家call hk
$40年+$8日叫做ok
應該會真身用中移or 3萬
中移一年$100(本身就用左2G 7年)
3萬就$60一年

出多一張hello for全家share
移民後應該要諗既係點樣安全續期
緊要過平唔平

俾我只會揀clubsim 同3 萬

打電話3 好似另外有plan for 英國移民
clubsim有機會要keep用費

另外,未來實名登記之後,到時報失sim會方便好多
鴨記係快,但好撚易斷線
內容唔夠update,clubsim依家先焗俾$58,但以後每年俾$6就可以延一年

IMC暫時未有漫遊住
天台?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞