儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
都話$6咯佢要求任何plan買一次就可以延期,依家最平係$6短訊plan,之前係$8遊戲plan

第一次mnp 入先有最低消費,基本上你係買$58月費plan,然後停續,完咗plan就進入一年免費保留期,只可以收sms

識計數其實買一次plan換嚟13個月期,但因為搵唔到到期日要靠估,所以一定要提自己買plan去延期
謝分享
ching 勁,咁可以用作最平收sms
都係睇開epc 嗰邊教,手上都有號碼咁樣方式養緊,但真係要記住到時到候買plan延期囉
因為想養no. 又要係大台,又要平
總之用clubsim,要好好咁提自己每年買plan,依家有智能手機,唔應該有籍口,你當每年MNP日期做買plan就最簡單了。當然,每年買plan可以睇吓會唔會有再平嘅plan,可能有更平,但亦可能會加價
想問下平均一個月用6GB 數據 通話分鐘唔係考慮因素 邊張年卡最抵挽?
要MNP
想問
clubsim 係到期日開始計十二個月有效,
定係最後個plan 生效日開始計十二個月有效?

一路都唔係好清楚
上面我寫咗幾次都仲唔清楚?

完Plan後計一年保留期!例如純數據plan,1月頭買,到期3月31日,咪之後一日開始起錶計365日,我就唔會預到下年3月31日到期,因為閏年就出事,我會預早啲例如20嘅就提醒自己了

其實佢apps FAQ有講
睇漏左

其實我通常呢d 續期會早幾個禮拜/ 一個月就續
費事等到咁忟先嚟續
所以如果我用3萬用緊做通話,張data卡要有VoWiFi, 如果唔係就用唔到data? 定3萬同data卡都要有VoWiFi先用到data?
你攪清楚你係想用 data 定打電話
而家係講緊點雙 SIM 都打得入電話
只得一張卡出到 data, 另一張卡要有人 share 比佢
點樣可以check返個電話Number幾時開始用
睇番信息紀錄,應該一開波有開卡訊息

若冇就只能check卡有效期去到幾時,唔同卡種會有唔同code
冇曬
張黃萬上年買就快到期. 應該去邊買增值卡同埋係咪應該增值$198? 感激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞