儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
用緊3萬年卡,公司抽中咗apple watch cellular,
係唔係無辦法用到esim?
自由鳥轉sosim 算係上台咩?
之前自由鳥轉club sim 好似當係儲值卡

另想問sosim 轉台新效日要幾多日後?
自由鳥不能直接轉sosim。
另外我星期二申請儲值卡轉sosim,星期五轉睇吓成唔成功
自由鳥/clubsim/MO一向都係當上台,佢哋全部行apps要交個人證件號碼等登記,所以轉走要交身份證副本。不過街買一張clubsim而無做任何形式登記,就當儲值卡處理。
註冊要交身份證唔等如張卡係上台
最少我試過clubsim主號轉去smt係當儲值卡
其實大家係試過自由鳥轉唔到sosim
定純粹覺得自由鳥唔係儲值卡先
食蕉中心都講過自由鳥mnp 要身份證

點解你咁堅持只係人地“覺得”
Mo唔係,Mo+先係上台
你咪試下囉,睇吓轉唔轉到
自由鳥你申請嗰時要身份證㗎
問左cs 自由鳥唔得
咁要睇原台點睇,正如我所講,原台用咗你名登記,咪上咗台。而clubsim確實好鬼混亂,因為每個人背景唔同,所以我會用apps登記咗落自己戶口做分嘢,呢樣我之前同cs 核實過,自己名下嘅幾個clubsim號碼如要走,佢話當上台卡處理。

不過如你講,有人都係當儲值卡都得,所以佢哋亂在於此。一般說法就係,買嗰啲當儲值卡,實際上做唔到就轉方式囉,之後大家都無再深究,轉咗就算。

自由鳥初出時,其實好多問題,包括轉咗轉唔返出去,因為登記個人資料佢哋入錯咗,當時係無法更正,當時人警告,隨時永留自由鳥嘅危機。依家會唔會好啲就唔知。都係嗰句,問返cs 咪清楚晒囉。
用緊hkbn 5gb, 想轉玩儲值卡 3 萬能黑卡
係唔係可以MNP用返依家個號碼?
佢係每個月增值定係點?
我hkbn 8月到期咁應該幾時買張3卡?
冇人識蟈內行情
高用量單卡玩法:mnp去lucky sim留大約一個月,再mnp去sosim

低用量單卡選擇(年 plan):mnp去hkmobile, 3萬能, 3 diy, lucky

雙卡:號碼mnp去3萬、hello,然後去鴨寮街執張數據卡或sosim
一年約,你咪要一年後先走到囉

水鳩你咋
pin 呢個啦

以後叫新手呢個就得啦

唔駛成日問邊張卡好
之前係荃灣間千色買過,但個陣都留電話
佢都要1星期 先有貨
啱啱開左clubsim 見到有 mgm referral program
推薦人6GB, 被推薦人2GBx3個月
有冇人有 referral code 分享下

如果有人要code 我個code係RSWGUC
3萬能同3 diy比較既話好似3 diy好啲? 3 diy唔洗上門市, 用個APP就可以搞mnp轉台

但係SMS嗰到要收費係指SEND SMS先要收費? 收SMS係咪唔洗錢?

好小打電話同埋低用量, 又想易搞, 係咪3 diy最好?
3 diy有冇咩唔好?
Redemption failure
唔知係咪因為我買左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞