儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
lucky sim 如果唔買本地通話分鐘,扣儲值額講電話,有冇ching知1分鐘幾錢?
佢官網冇寫,電話打去冇人聽
好似可以直接過
可以月費轉sosim ,完約前50日買sim 再經apps 申請轉台
建議返30日內
$0.1/分鐘
Hello 而家好難MNP?
一向都係,因為啲sales唔想做耍人走,市區兩間成功機會高啲,沙田唔使諗,其他新界鋪要提高機會,可試熱線問貨留卡,但通常直接問係唔得,要套佢料先有機會
想請教下
本身用緊1010 family plan 4G 5張sim卡
共用20gb ,之後用量王即係無限4g,佢話資源公平分配

屋企個wifi 合約到期,我cut左因為可能搬,咁就插多張sim落 router
爆左20GB 去到用量王,我剩係2300-0100特別慢,但真係慢到utube都load好耐
同埋睇唔到直播youtube同ig live
咁係咪正常

而家想買張data卡插router用住先,係咪直接買張
3萬年卡/ValueGB 激年卡/luckysim/yourmoblie
都可以用 router share??

我諗屋企用70-100gb可以用幾個月了,所以唔講價錢
有冇邊張特別值得用
聽日就去觀廣買
想請教下
本身用緊1010 family plan 4G 5張sim卡
共用20gb ,之後用量王即係無限4g,佢話資源公平分配

自刪

做返少少功課
好似得yoursim / hkmobile 寫到明可以插router 分享
惠康卡好似可以插router
點解要50日前喺app申請咁耐嘅?
sosim 同埋惠康個張儲值卡, 係咪都可以MNP過去?
我記得sosim好似只係本身儲值卡MNP過去?
咁惠康個張係咪都係咁?
岩岩轉左去sosim 之後實名制既話 會點搞
無人會知,大家都係等
我google 完有個網話唔得,如果得就好平真係
4G快過5G
Latency低唔低過10?

SmarTone最少試過10
hkepc 有人試過係得
係咩
上網買左yourmoblie
等會寄來
Thanks bro
4G csl 18ms
5G csl 19ms
不過之前係其他地方試過最低8ms
依加個電話冇得雙卡 諗住遲啲買新iphone 到時用 valueGB+養number 但係依加個plan 8月中到期 呢3個月係咪用sosim比較啱平時一個月都係用2-3gb 講電話比較少
不過SmarTone個上載好差,試過一次100Mbps以上
大部份時間都係得幾Mbps上載
完約前一個月開始搞啦,防止最後個月被自動續約
如有自動續約,係要之前解咗自續先,嗰個台係到期前已經做嘢,所以到期一個月前先問清楚有無自續,盡快解咗佢,否則自續咗神仙難救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞