儲值卡/上台資訊區(24)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
咁我知你講乜了
iPhone 12 系列 + iOS 14, 用香港 SIM 卡係有就會自動開 VoLTE, 冇得自己揀的, 你見人哋有得揀係用外國 SIM
原來有香港 SIM 出到呢個畫面?
我用嗰啲香港上台 / 儲值 SIM, 全部呢個畫面都係出 5G On / 5G Off / LTE 同冇得揀 VoLTE On 定 Off
更正: 係 5G Auto, 唔係 5G Off
$6短訊組合

$33無乜好講
啱啱先發現clubsim攜號轉台要起碼10個工作天
我有張lucky 14號到期
想問下仲有咩台抵轉?
同 3 嘅全速 plan 冇乜分別
想問下MNP專門店係咪姐係IMC Networks既意思?
MNP專門店
銅鑼灣怡和街22號地下1&2號舖 電話:2577 7702
九龍西洋菜街南2J-2Q,新江大樓地下8號舖 電話:6035 5123
新界沙田廣場第3層14&15A號舖 電話:2602 0123
新界上水智昌路3號上水中心商場第二層2023-2024舖 電話:2668 3293
新界荃灣沙咀道260-276號廣發大廈地下6號舖及閣樓 電話:2405 2445
呢堆指定鋪應該係講hello卡
我打左上去3問, 佢地都係咁講
但係樓上ching 幅圖又係有個粒制, 所以我頭都大埋
我估佢係外國 SIM 喺香港漫遊
結果我係check返佢無扣我分鐘就當佢開左就算唔該ching
有5G後,真係無咗VoLTE開關,咁佢選項講話音行4G/5G,即係預設行呢兩種技術,萬能卡無5G就會行4G即係VoLTE了。希望無理解錯吧,最緊要你查證無扣分鐘就掂晒
我想問SUN Mobile唔可以直接轉去hello卡既話可以點處理?

IMC呢張卡冇人講真因為唔抵/太廢?

係概念上有小小唔明,如果我整左MNP,
單卡手機係咪可以較飛線
之後插番儲值卡就得?
Sun咪當獨立上台卡轉去囉

IMC相對上啲plan無咁抵,一樣有人用,而經佢做mnp 都好寬鬆簡單

飛線視乎有無支援,儲值卡飛其他卡,照扣分鐘咪兩邊收錢囉,唔抵!

單卡一向要mnp 去一張卡,集中做晒通話上網,成本一定唔夠雙卡抵,唔怕麻煩或者諗吓雙機運作囉
感激巴打 越黎越清晰
仲係未好明獨立上台卡既概念
聽日去CSL 睇下係咪搞到
如果飛線 應該係MNP張卡飛去儲值卡
咁係咪唔洗兩邊扣
如果我mnp去另一張卡 果張卡要齊通話同上網功能?
我自己就雙卡機 想幫屋企人單卡機搞埋
Sun應該唔當csl ,可以直接跳入csl 任何月費或儲值卡,你可以問返csl 後再update 我

咪講咗,如果你主卡係儲值卡,飛線去另一張卡一定要扣分鐘,但另一張卡接聽飛咗線嘅又按自己正常扣,變相兩邊都要扣,除非主卡買咗飛線plan,但又每個月多俾一筆為咗飛線,抵唔抵要自己計,除非月費包飛線就唔同

單卡多數用萬能/diy,至於其他年卡,你自己研究下,激聞說今個月內出消息可以mnp
sun 可以轉csl 儲值卡唔駛過冷河

試過
同問
加問過冷河有冇日數限制
你係邊個地方測試?

之前MNP去3萬,想轉去ClubSim養號
但我唔見左張大卡,無得用App攜號轉台,問左ClubSim話要拎返張大卡先轉到
頭post話失卡既兩個情況無講有細卡無大卡應該點做,請問係唔係同情況1一樣去門市搞?

如果唔想煩,有冇邊個台可以唔駛大卡都MNP到,然後再轉去ClubSim
3萬補卡要去食蕉做,3儲值卡以往講明無得補,後來3萬系列要搵食蕉搭橋先肯補,最終食蕉可以自己補埋

IMC咪其中一間唔使大卡都應該做到mnp 嘅,lucky好似都得,細公司比較上寬鬆啲
啫係依家補領唔係去3門市而係可以直接去食蕉
我Whatsapp左佢不過未覆,我聽日試下Walkin先
我都同你一樣無咗張大卡有張csl儲值卡想轉去club
但我自己本身已經有張養緊嘅club sim然後轉csl嗰張入黎
我見佢喺教學(app轉台)無話要影張大卡出黎啵
如果係咁邊個mnp會收啲無咗大卡嘅卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞