JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
不男都分好多派架喎
你聽trap emo果d緊係少lyrical野
都係講下呢d架啦
開放同保守既差異
其實你睇佢訪問就知
佢中學已經開始想做戲
入hip hop界都係冇心
diss分明私怨黎 邊有道理講以前JB受歡迎過佢 d人自然跟隊笑何啟華架啦 (何況Dee個dissback真係幾差下
依加Dee入左屋 受眾大咁多 d人自然走返出黎笑jb
同埋冇記錯JB係等Dee生日特登出黎diss佢
啡皮狗
why call 何啟"牛"
dee做本地節目就叫做小丑
刀哥上中國節目玩說唱玩嘻哈就唔敢diss
好real 呀JB
其實單野關黃藍撚事咩 Dee同JB都擺明係黃啦 要反都攞其他野反

利申:我平日就留意jb多啲 所以補充下
其實好多黃rapper都有同刀狗fd 唔好因為JB同佢拍過mv就屌話藍又話fake
佢前幾排先做完個訪問話因為國安法搞到佢岀show唔比唱fk the popo同令創作空間細左
James Bond
有冇Dee哥串佢既片睇下?
或者香港文化比較保守,外國podcast 會照播有粗口/n words既歌,但香港就唔得就咁講流通性都差好遠。同埋粗口歌 香港人普遍覺得唔夠正經唱唔到出嚟,但轉咗英文唔係母語就冇呢個感覺

利申:會聽本地rapper,覺得香港同外地比始終層次真係差少少做主流就難架啦 但我覺得值得更多人了解下
系你老母
冇,因為根本係jb FF 人串鳩佢
佢屌埋港豬澳屌佢老母
你冇睇唔代表人冇講
其實對於jb真係冇乜野
完全唔懷疑佢唔係黃
不過潔癖到上viutv都屌
咁群撚埋dough同flashkid咪仲抵屌
加埋diss單野事實jb係肉酸
雖然講rap佢贏100條街
成日強調自己Real
咁係Real當晚唔揸爬咪冇人話佢肉酸
我都知係私怨,但都有分肉唔肉酸㗎嘛
呀dee好紅?
呢場diss 呀dee都輸得幾慘
隔成個月先覆 然後人地又一日回應到
Dough出撚曬名返大陸Cap水
咁都唔知就咪撚扮有留意JB啦
連佢群啲咩人都唔理
佢唱過fuck the 蒲蒲又點
十一哥以前夠係白鴿黨啦
我都覺。。。。
真心。。。d rap有對比 好難聽
其實JB喺diss笑鳩人果首衰跑車都係屌狗,只係首歌差啲

無謂講到屌JB = 睇VIU = 港豬

要計都係JB帶頭笑鳩人地首反送中時期嘅屌狗歌
刀boy呢啲連中文都未識寫 唔洗太當佢哋係本土香港人
你明白咗呢樣嘢 咁其實佢哋只係follow the money去搵人仔啫
其餘都好撚正架
係咪已經變左月經POST
講flashkid都冇人識tim
狗仔+藍絲+強姦犯
Jb dough同佢攬頭攬頸架
一講多少少就已經冇人應到
一味fuck the popo好紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞