JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
想問除左用左個instrumental 抄左邊度
其實真係冇講錯
我有睇error都有聽本地rap
本土果班rapper咪又係有大台
自己返大陸搵食就得,人地上電視台就唔得
護旗刀有冇人夠膽diss?jb唔撚出歌diss鳩佢?
Future單野之後我就冇再聽佢地
為左曬馬連flashkid都請埋,好撚嘔心
然後成班仲口口聲聲話自己real
餅房堆柒頭群大陸仔玩收哂聲
米奇老味又係出左個奶共包
總之成堆都垃撚圾
睇佢地扮撚哂gang扮哂real
真係睇error好撚過,起馬簡簡單單
有無link
笑撚左
咁都聽唔到真係唔使再傾落去
係咪要歌詞都一樣先算抄歌
如果得詞係自己作嘅不如去做填詞人唔好做rapper
諧星呀大哥
你果個係滑稽個稽字黎架
字都唔識仲hiphop
同埋點解冇人diss護旗刀條柒頭?
要千揀萬揀揀單過氣野黎beef?
熟就唔撚diss?
真係好撚real
呢d又唔係小醜?
玩中國新說唱又唔係小醜?
俾呀gem foul走又唔係小醜?
同王嘉爾唱歌又唔係小醜?
同flashkid拍mv又唔係小醜?
都未撚講heyo上電視台拍節目返大灣區
幾時有rapper夠疆diss下heyo
人柒都唔夠班所謂underground大台扮real咁柒
JB輸左canton mic 發爛渣
哂馬去diss 一條友真係好撚小學雞
某程度係bully, 有幾real
人品呢d 野係行為上表現出黎,唔到大家盲撐
支持何啟華一哥!
無知mk仔?
我諗你搞錯左啲野rapper唔一定包埋produce...你咁講Eminem都唔係rapper
聽足成首都無一段個flow有抄喎 呢啲真係搵野黎屌only
Flashkid係咪heyo剝牙個主角?
睇哂兩場見到參賽者質素參差 詞彙不足
但見到大家都好努力㗎啦
新一代嗰班都有料到 亦都有心造歌
事實上做歌好聽又唔代表freestyle好勁
呢個我諗都係好多人既情況
想本土Hip Hop ,Rap越嚟越紅
越來越多參與者

其實真係要多啲人出嚟玩
有心做嘅有實力嘅最後就留得低

亦都坦白講 大陸嗰邊都有唔少地下嘅rapper好勁
造歌都好叻
只可惜我哋生活嘅地方
最大嘅資源唔係支持本土藝術同音樂

Cantonmic
字都唔撚識打
就算外國都有好多rapper都會借人地歌嘅instrumental黎創作
其實真係好common….
唔通你又話佢唔係rapper咩
https://youtu.be/mzB1VGEGcSU
JuiceWrld- lucid dream
https://youtu.be/QK-Z1K67uaA
Sting- shape of my heart

https://youtu.be/PsO6ZnUZI0g
Kanye- stronger
https://youtu.be/yydNF8tuVmU
Daft punk-harder,better,faster,stronger

唔通你又話佢地唔係rapper咩
條友真係唔識
wyclef, dmx?
battle rap黎講佢個年代太遠冇睇,但依家既god tier battle rappers 都refer jin as OG
死賓仔返歸啦柒頭皮
dis係好正常,關係未必真係咁差
咁撚黃都唔識

香港黃尸真係cheap 過狗
???
可能真係搵啲野寫呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞