JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
講多啲
我諗真係得大學生果個年齡層
我身邊都冇人聽
但住HALL 果時 D人真係日日播
利申: 同呢幾介係唔同年齡

想知係叫HIPHOP定係叫RAP
唔識呢種音樂
但叫唔叫井底 真係難講D
佢唔會係大眾媒體出現到
只係YOUTUBE 呢D
難有唔同受眾
再加上如果真係用我識既人
真係得某年齡層先聽
咁我覺得唔可以話唔識既人叫井底 因為佢唔係真係咁多人識
jb 翻大陸賺人仔啦
其實睇得出佢講嘢幾謹慎 佢同使錢習慣相反
可能佢始終目的係投身電影界 所以有啲嘢真係要喺自己個腦過濾下先講

而且喺193嗰種超快轉數同9得嚟又好笑嘅poki之下
好自然比下起

利伸
我個人覺得係193>poki>肥仔>dee

但佢真係唔算慢
依家都係鬥紅啫
乜柒都好 jb 啲音樂係正
局外人唔知好難評價論件事
可能佢哋有好多其他牙齒印都冇講出嚟
我淨係知首diss好撚正

利申 有睇error遊
我頭先都諗
應該打hiphop定rapper
怕撈亂

但我認同你
依種音樂喺香港唔算主流文化

我有時都會睇下啲音樂平台嘅推薦
真係今日先知JB
反而lmf 就見過幾次 所以就算無聽都認得
爬唔到文蕃茄其實即係點
踩親佢哋條尾
明明色差嗰句punch得幾好
唔明做乜鳩變鬥黃 黃方面super啦
吸引力就各花入各眼嘅 正如JB喺香港吸引力低過而家dee哥一樣
JB 用廣東話數白欖 定 用普通話說唱
而家唔同級數就唔洗比較啦 以前大家一樣係地底玩 而家阿dee上高幾級 邊得閒理JB

JB係有啲料嘅 不過rap得多都悶啦 仲要係香港rap 玩得幾年 聽厭就可以自動消失 係呢幾年興翻hip hop咋嘛 黎緊個勢似興翻本土流行廣東歌 玩hiphop個班可以搵定工轉行
我有講過佢地唔黃咩痴撚線成班講到我話佢地藍咁
用番同一句

傻系153 靠支vb pr 日日洗板,洗9咁多錢都係俾人笑
介紹返
近排JB出咗第一首派台歌《得個等》
Instrument由WM live隊band做
好有feel
佢根本同班所謂rapper唔熟
唔埋果班上中國新說唱堆

人民幣大鼻,JB,奶共刀
邏輯係小丑受眾廣啲
你都係講返屌閪算啦
你嘅眼界窄撚到得返rap同pop
你無改錯名
分清楚
有粗口唔緊要
依家係講緊內容
屌政府 屌社會現象 大家都知你講咩
屌埋D濕濕碎碎野 陳年舊事
咪同D三姑六婆打麻雀講是非一撚樣囉
仲有扮Gang
咪撚玩啦 呢度香港呀 天水圍GangGang就有
真係做黑社會 講出黎都覺得柒啦 仲Rap出黎
JB音樂上的確係好過Dee好多
但Dee的確而家紅過JB好多

兩樣都係事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞