JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
冇聽過Fuck the popo我會問係咪19年瞓咗
其實唔識都唔係話好出奇嘅
呢啲有粗口嘅rap喺香港都好難上主流
雖然宜家已經好左啲
你諗下你唔會喺啲咩年度十大歌曲獎啊咩最喜愛歌曲果啲地方見到呢啲rap
因為佢地啲歌普遍都係比人感覺係太粗俗
所以啲人通常都係有聽開呢啲歌就會繼續聽咁
都建議你可以search吓香港rap界作品聽下
就算唔啱聽都可以認識吓
跟佢一定會話
邊撚個話我係artist?我淨係做緊我自己。
又鬥黃
你試下叫JB而家再出黎唱多次
https://youtu.be/iE-xyeAoXx0

一路都做緊中國主導
最弊搵嗰個doughboy中文都講唔正
仲要講明首歌代表香港人 但doughboy 代表香港人?不了
Dee係唔啱 話人撈唔掂番黎跳舞
自己做果行咁樣比人話 係嬲啲
咁當晚唔好楂把啦!
隔左成年先反擊 咁又有啲小氣
睇過show
會唱斷咗 唔記得詞
hi到咁大 唔好出嚟掠觀眾水
hea9我哋啦
淨係識話JB有Fuck the popo問,其他人做過啲咩
但咁問嘅人知唔知JB喺歌串Retroll首衰跑車係咩
根本呢單嘢就唔係用政治立場嚟評論
純粹講Rap質素同埋肉唔肉酸就完咗
一定要識?
JB嗰時話冇野既話,隔半年又拎返出黎又係濕鳩咗d
唔係,我會好出奇啫
btw撐呀Dee都冇需要特登踩低JB嘅
唔好咁話佢啦
阿Dee紅又真係未紅既
不過起碼曝光率同媒體知名度高JB好多
JB屌打呀dee sor
你睇youtube comment就知jb d fans, 果d所謂既hip hop撚去得好盡
不過文化係咁,有hype就唔理對錯
其實呀dee真係唔好受
佢有出歌覆其實都respect
唔好咁井底啦咁同fb d人咩都話唔識有咩分別?
講唔識威d?

利申我中意error多過JB
其實好小事咋喎..網民炒作仲大過佢地兩者嘅恩冤,行外人唔識 跳舞同rap俾我感覺都係好易串嚟串去有火花咁唔覺得要煲到邊一邊有問題
佢地都冇互屌 得連登仔互屌姐
喺咁loop
JB好紅?
出歌diss都唔互屌
洗唔洗除褲先互屌
JB屌人嘅理由表面上係唔充份嘅
但有幾多人聽過衰跑車先...
https://www.youtube.com/watch?v=n24NNOzNG6g&ab_channel=RetrollHipHop%E9%87%8D%E6%93%8D%E5%98%BB%E5%93%88
嗰陣佢哋retroll係真係柒嘅
又唔夠班又想掂hip hop
jb明屌梗狗嗰陣佢哋仲喺到玩梗諧音
而事實上喺rap嘅水平上又真係唔係jb嗰皮
所以先咁多人屌佢哋柒

Dee哥依家走到第二條路出來都的確係勁嘅不過
Error同JB我都幾鐘意 真係唔知佢哋私下有咩過節
希望有機會和好到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞