JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
唔好啦唔好啦
佢中意講上前線就由佢講啦
阿dee肯定無上過前線嘅
含撚啦你
屌你一言驚醒洛克人
其實仲有首衰跑車起頭
https://youtu.be/n24NNOzNG6g
所謂既跑你老母車蕃你老母茄係覆依首歌
屌你真係唔撚識
屌講hip hop唔只rap
有dancing mixing
Dee 跳locking係香港都幾好
Jb rap>dancing
同埋前面有人講hip hop係小眾
可能十年係
先唔講LMF
而家JNY寫/編咁多歌同唔少主流歌手合作
仲上埋叱咤頒獎禮 Viutv編 medleys
我覺得可以去欣賞吓本地嘅創作
覺唔覺本土音樂台被d老坑鬥勁post污染咗
https://lih.kg/2515666

好心你啦唔識扮識...
寫rap嘅人要識詩歌仲要識好多字,Eminem有講過自己係直接讀字典此外仲要文字組織能力好強,freestyle就係例子
流行樂壇有一班混水摸魚無料到嘅,咁就當所有hip hop都係唔得體,勁
同好撚拿型 唔講以為係小氣中女
兩個行嘅路都唔同
冇得咁比
如果JB係追求「數字」
就唔會玩依家玩緊嘅音樂風格喇
之前啲私人恩怨diss完咪算囉

Dee哥繼續紅 JB繼續有佢圍內嘅聽眾
雙贏
對比邊隻,唔熟JB,flow定beat似
Jailbreak
聽過≠知邊個寫
知唔知green sleeves邊個寫?
唔好以為個世界圍住你哋轉啦 小眾嚟㗎咋
同呢到一尻樣
呀dee紅咪又係who 9 jb
佢小氣係真,但佢真係識玩beat
睇wm live你睇得出一丁佢地係enjoy同佢玩
其他rapper 係無呢種特質
係咪要原諒晒啲水炮車?知唔知咩係物以類聚
唔撚識就收皮啦
咁點解JB唔試吓?
洗完就好啦喎
價值投資嚟喎
試吓紅唔紅到
弱智想落conclusion
真 但係睇返jb嘅freestyle
都係搵人diss下好啲
係係係 心入面嬲9 再揸手 好撚real JB好real RealG
條道友啲護主犬會扮睇唔到你段嘢 跟住繼續話何啟牛扮Hip Hop仔
到底呢單嘢又關黃藍咩事
咩show
佢咪價值投資緊RMB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞