JB有冇諗過宜家Dee哥咁紅

786 回覆
2314 Like 118 Dislike
叫阿b 係有原因
不如講埋14年好冇?
樓上問JB邊撚個嗰班人係唔係自己攞嚟柒
呢個世代香港HipHop最撚紅嗰幾個之一都唔識
同早排啲人話mirror error邊撚個有咩分別
上google search 「JB Hong Kong 」都有啦
Jb唔好講同Mc仁比
同Dee 比都爭兩皮
作為一個少聽rap嘅人,有一期專登搵rap聽

覺得JB...

1.潮共歌詞好悶

2.W.T.F.H.K 寫啲野完全俾其他rapper比下去

無補充
難得搵返個綠洲有認真討論,唔洗日撚日睇D 波台狗恐婦MODE講達MING
好似除咗heyo外
香港啲rapper都唔太重視音樂編曲
好多好撚悶
我唔期望造到似massive attack咁
但都俾啲創意
邊個係jb?
Jimmybutler ?
睇完狂舞派3 再睇heyo d 訪問
發現佢唔鐘意diss 人
都幾respect 佢
屌你講到一定要識hiphop
識你老鼠咩
利申 兩邊都有睇
笑死 人地beef 啲fans就嬲埋一份 仲要鬥嚟鬥去 香港人好鍾意乜都批
heyo詞曲並修 真係好高質
唔似其他大部分淨係屌女
同一班好自豪地咁話自己唔識mirror error 果啲冇乜分別
你有冇諗過一個artist出完一份作品
之後俾人話你係「嗰啲作品」係咩感受?
大家都係做音樂,呢啲位好唔respect囉
你班仆街又係到鬥黃,
retroll hiphop 唔係黃?
https://youtu.be/gy9lKkYj3r0
W.T.F.H.K 係得heyo寫嘅嘢有深度
係啦 叻啦叻啦
Rap嚟講真係無得比人地一日就出片
Frd又代表d咩同藍絲frd同佢係藍係兩個概念黎
咁連登之前又要屌啲傻閪話自己唔撚識mirror?
一撚定要聽pop㗎
唔識唔係問題 不過講嘢唔好咁涼薄
自己search咪得 唔係好難
下下都要以自己無知為榮咁好on9
佢把聲同演繹唔差
但啲歌有啲悶
可以未遇到個好監制
佢仲有得發圍㗎
無架喇,同19年6月既連登係兩樣野,5毛PR多到.....遲早淪陷,到時唯有QUIT YOUTUBE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞