其實band 3仔係咪大部份都好自大

417 回覆
3110 Like 54 Dislike
一直想知 band 2/3既人畢業後做咩工多
師兄好激動 打長篇大論,但內容完全唔make sense
比你呢啲仆街做人老豆老母呢,一陣個仔打劫銀行都似
你哋班仆街咪撚笑人啦
到呢類人都入到大學
你哋冇人會笑得出
邊個去洗碗掃地倒垃圾呀?
德巴
band2-3英文卷無問題
班學生考試合格係因為通水
如果唔自覺自己廢 係唔會想進步
唔知自己咁做第時做地底泥 會繼續自hi

你呢啲咪收錢害人囉
以為唔串唔鬧 佢會醒覺
以為為學生好 實際都係為自己份工
假設佢入唔到大學
霉既做勞力, 店鋪sales, 垃圾文職
好既就做紀律部隊, 護理行業
呢個年代講人話都要食負皮,連登真係痴撚線地方
你仲幫佢,咁睇黎似你on9多啲
我曾經教過幾個band 2尾嘅人,將佢哋由lv 1 拉做lv 4 ,咁當然教呢個學生嘅時候就會想做返一模一樣嘅嘢,個策略就係俾佢做下出面嘅卷,認清自己嘅能力,唔係自己學校考得好就算數。

如果好似你咁講,即係我收錢算,唔好俾佢做出面嘅卷,俾佢做返啲易到仆街嘅,你開心我開心就算數,咁我咪好仆街?

教育同埋做生意係兩樣野黎,你分清楚啲先出嚟講嘢
係今年先考咗個頭十,大佬你比我考咁多次,我都記得多啲嘢啦,考得好有咩咁出奇
識得有個,直頭以為自己band 1的自信
你覺唔覺呢一番說話你應該同佢講唔係上黎講
我最好奇嗰樣嘢係點解學校唔踢走佢
已講,但冇講咁多,淨係叫佢唔好咁自大,要認清自己學校啲卷其實易過出面好多,但條友永遠都係拎自己全級頭十黎打飛機
我覺得呢d問題係band2 band3學校都常見
有人知自己屎,但佢地好少知道自己同top個班人既差別又幾大
我都有同band2 band3學生補習
有個成日拎自己小學讀成點黎講
想讀best 5 > 30既神科,口講努力實際上就十問九唔識
想考best 5 30對底好既學生黎講都係好撚柒難
點解佢覺得自己呢種學習態度可以考到
鬧又鬧過,傾又傾過,都係咁
唔知點補
樓主咪教好緊個學生,唔明你鬧緊乜
你自己小人之心就屈鳩樓主只係想侮辱學生
上面巴打其實講得好啱,唔應該特別指明係 band 3 仔,裏面一定有啲好特別又勤力嘅人,正如band 1學校都可以有好廢嘅人,直接話晒全部band 3仔垃圾好仆街,對唔住我錯了

但唯一我真係覺得仆街嘅,就係我學生呢啲,又自大又冇實力嘅人其實呢啲人虛心啲學習咪得囉
我真係好慶幸有呢啲人嘅存在
多謝呢啲廢柴每逢考試都幫我墊底
睇人啫
佢哋永遠呃自己讀唔成書係因為自己唔鐘意讀書
而唔係本身低智商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞