其實band 3仔係咪大部份都好自大

417 回覆
3110 Like 54 Dislike
其實小學啲野真心唔駛靠父母已經升到band1
利申父母頂盡小學程度, 我band1 -> ust grad
頭兩年DSE 生 21/22 分入asso hd 都見過
識人入垃圾學校, 屋企有錢去外國讀大學洗底, 返香港又一條好漢
二進制
次次一見你個名就好似睇緊對聯咁嘅感覺
明顯人問題啦
唔好扯埋落其他band 3學生到
點解
當年補班brand 2尾/brand 3頭,個個都好乖好聽話,好俾心機學,唔好一 6 7打一船人ok?
我個名
LM
Band3 學校咩人都有 睇下係同開邊班玩
想當年好彩有一班又玩得癲又會一齊讀書既同學
算係幾多姿多彩 最後大家都入晒三大
Exactly我而加就係咁...唔知點解上左中學之後自卑到一個點,到入左u都好硬係覺得band 1嗰啲人好勁,我係最廢最垃圾嗰個...

不過其實好多band 3學生由中學開始而經比人洗腦就算考第一都比唔上band 1考第尾,我自己都好認同呢個係事實
各位band3 學生一定要努力追上出面學校嘅水平
屌,唔好
我冇做錯啲咩。
你係咪就係個band3仔
我,通常冇自主意識的人先鐘意話人地唔迫佢做唔到,黎掩飾自己無能力做到。
樓主講緊band3 仔自大 自視過高
唔係未見過世面
通常都被一大群band 3女圍住,屌西屌到唔想屌
有部份band3學生唔係冇能力,只係當時學習氣氛差同未識唸,上到asso先感覺到咩叫讀書。
樓上嗰堆話自己小學無父母幫手plan,純靠自己入到band 1中學嘅人, 記得將來唔好理仔女D讀書野, 唔好迫佢地讀書, 反正你地理唔理都唔會影響到D仔女讀咩野中學。
二十年前同而家唔一樣
想當年我幼稚園,返到屋企會自動波做埋啲功課先玩
覺得啲功課係智力解難遊戲
有例子證明畀你睇成功無絕對=/=要跟足依個方法
做人要變通架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞