其實band 3仔係咪大部份都好自大

417 回覆
3110 Like 54 Dislike
又關334事?
未有334都玩左十鳩幾年BAND123啦
你真係老屈唔使本
同低level 過自己嘅人講野最梗要係
井底之蛙冇見過其他中學嘅人係咁 如果一生人冇受過大打擊,應該永世都係咁
都有可能後來奮發圖強,讀埋master做management trainee,真係睇個人啫
你老母服務開我
做咗啲咩 你自己諗
好心成年人咪撚咁奴性
覺得羞恥咪收皮囉
上連登攞溫暖你會覺得型啲?
識人band2尾中學一向考全級頭20 30名,因為以為自己讀緊英中就可以屌打人,但Dse出到嚟全2都冇,第二年再考有13-14分就讀hkuspace上唔番degree而家做咗四年廢青工都無返過

就算出到去受打擊,有可能接受唔到然後就咁一世
中中嘅出現就係為左製造班英文廢嘅學生出黎
個個都讀英中仲得了 英文好係上流社會嘅privilege 黎
叻啲果啲入8大乞食科
或者入東大OU脫貧科
之後肯讀書嘅就asso Hd 升上8大乞食科
但事實係無論係人情世故定搵錢多都係band 3仔比較勁
最後佢做左警察年年加人工,
然後靠吹水升到署長級,
而樓主只係一個平傭的打工仔。
香港就係咁on9
Band 3仔返學玩多
井底之蛙既故事
由band2 尾學生轉過去band 3... 一去到變頭3名 已經心知不秒
日日上堂就班傻西 教on9野 miss 例遲15分鐘先到因爲唔想教 我每日就自己坐係位溫書自習唔聽書
考mock仲好笑 因為唔鐘意我 所有語文卷話我拎F
當年ce 最後考mock f既全A
叫我留原校升 我睬佢都on9

身邊見無數自信撚 原整英文句子唔識寫 但覺得自己會合格
學識小小皮毛既野 以為自己果科好勁 其實未見過出面世界
笑人戇鳩嗰啲 同咩自己認真讀一定讀到嗰啲唔講啦

最好笑係而定佢地一係做地盤一係做廚房一係做sales
其中一個毅進仔早排食飯仲同我講覺得學歷係用錢堆砌出嚟 話想拎返個大學學位
我即刻send晒啲資料俾佢叫佢報 之後直情提都唔敢提
佢哋自大嘅原因多數因為永遠留喺同溫層
加上啲Miss阿sir為咗容易啲控制佢哋會氹鳩佢聰明有天份之類
佢哋自己老竇老母又乜撚都唔識信係真

搞撚咗個個讀唔成書嘅人都以為自己天之驕子懷才不遇
係 有個讀band 3 升去讀毅進同Asso 既朋友同我講讀master 好易姐 俾錢就得 佢都想讀

結果佢讀hku space 既degree 讀唔掂 quit 左

是否來自大西北?

講野語氣 像侮辱你 又睇唔起你
Band 3 無自知之明 死罪
做人要有自我認知
是垃圾 就認真點 不要投機取巧
收左錢就走人
你理得佢

樓主唔賺比我賺
Asso都被屠,堅廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞