其實band 3仔係咪大部份都好自大

417 回覆
3110 Like 54 Dislike
「講咗啲咩自己諗」呢一句真係好老屎忽
有咩想講又唔直接講,兜個圈講等人哋冇得駁你
扮曬高高在上,講啲大道理比人參透咁撚樣。

你而家係得道高僧講咗個富有禪意嘅比喻故事咩?有啲咩唔可以直接講?要人自己慢慢諗?咩料要我諗你講啲乜?
識個band 3仔 小學撚鳩唔讀
老豆老母唔理 鳩揀小學
中學前三年鳩讀
後三年醒覺 啲老師都突然發覺
原來佢讀書好撚勁
有啲老師直頭放學唔理成班同學
同佢一個私補
後尾入到CU Qfin
基因問題 大把點努力都唔明D數點計一樣
他只是個孩子
廢人係咁
社會總要有呢d人墊屍底
你仲on9 對個band3閑人都咁上心
佢柒咪由佢柒當睇小丑
band3學生普遍分三種
1.以為自己好有料只係自己唔撚讀
2.算勤力讀但係資質真係有限
3.真係知自己讀唔成書但又要滿足個制度

對於佢地最好嘅教育方式
就係早啲出嚟接受社會嘅洗禮
33222 對band 1 仔黎講真係裸考都得
達克效應班廢柴係咁㗎啦
連登讀band 3 已經係死罪
講乜都冇用
但條友係band 3嘛
依類例子太極端
我試過中一唔溫考包尾, 都係講過成績廢係因為自己唔溫唔讀, 跟手溫書考頭十
教band 3 咪幾好, 問啲問題易到仆街
heahea下又收一堂錢
無得教e d人
注定要幫人墊底
明明遇到你呢種老師先係最好 唔通下下活係幻想入面日鳩日聽老師讚咩 老實講我就最唔鍾意個老師同我講well done excellent,寧願佢同我講自己個進步空間係邊
關BAND幾咩事吖

有啲人本身係咁

我當年都算BAND1尾,BAND2頭,

讀所謂叻班啲人,唔少都諗野奇奇怪怪,唔尊重人,又要驚死人叻過佢地。(係連幾個MISS都咁同我講)
同年代唔同,BAND2/3多咗好多人都好自愛, 肯讀書,
起碼冇以前古惑仔年代咁多事幹
Band3覺得自己頭十好威個啲
符碌/後門上到大學會俾人笑

利申謙虛的人
收嗲啦屌你老母,你咪撚做老師啊教壞細路啊
講左d咩唔洗你自己諗喇
以前我讀band 5中學, 有個老師好灰咁講過, 唔係佢地唔想變好, 但個情況基本改變唔到。因為學校收唔到好學生, 老師就無心機教, 教得唔好就公開試成績差/升學率低, 因為升學率低就收唔到好學生, 之後無限 loop
band3老師會寧願份卷出易啲
都要呵住班細路嘅自尊心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞