STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 6

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
唔知係咪就係bb啲朋友
正常clone行得order66就唔會反共啦
order 66 如果發動得耐,會有埋洗腦功效
就算移除咗晶片都洗唔走個mindset
https://youtu.be/uCQa63RB7Ow?t=46
入面嘅wolf依然覺得jedi係背叛者
crosshair應該無咗晶片都唔會變返以前咁
Kaminoans可以植入令clones效忠empire既chips,同樣可以植入令clones效忠自己既chips
植唔切
佢哋唔夠Jango嘅DNA sample
你地要咁諗都得嘅反正設定呢家野,不停改
歷史寫好咗
Kaminoans注定成為condom
其實有冇講wolf喺order66之後係點
佢跟開plo koon但plo koon喺空戰比clone troopers打死
嗰個時間點其實wolf係喺邊
長頸人注定gg 嫁啦
第十四章

自從嗰日之後,Vos嘅心同身都被情感所牽引住。Ventress簡單幾句說話,就已經將佢帶到去另一個世界,一個多元、有深度、層次嘅感官世界。佢喚醒咗佢心中從來無想像過嘅渴求,而如今佢知道其他絕地都知道呢種感覺。一向隨意利用原力嘅態度,令Vos都習慣咗俾人話佢「我行我素」甚至「離經叛道」。唔怪之得絕地教條會嚴禁依戀牽掛,或者投身單一種情緒。有乜嘢人,試過Vos同Ventress之間所發生嘅,會選擇返轉頭?
但係其實原始教條好似係無fear darkside,只係講darkside係條捷徑

Help use Dave Filoni, you are my only hope
紅色B1 Battle droid 係咩職位?
There is no emotion, there is peace.

其實Jedi code就係絕對理性L同斬腳趾避沙蟲
一直都話有感情就會被情緒左右決定
覺得所有感情over左都會魯莽行事
所以直接唔好驚唔好諗就最好最中立
但其實咁逃避咪姐係間接fear darkside
第十五章

一場又一場被折磨嘅夢,幻覺接連住真實又返回惡夢,殺戮、痛苦、憎恨,最後凝聚一齊變成美麗而捉摸唔到,屬於Asajj Ventress嘅面孔。天光前最後一個夢,係一個美夢。Ventress溫柔咁撫摸自己塊面,輕輕咁講緊一啲嘢……

[註20] 瞑蛟/The Sleeper
瞑:合埋眼/瞓覺;蛟:古代神話動物,龍屬,按原文所述,水棲、五彩、有鱗、蛇身、四足均相對應
霎時間諗到兩隻:EP I淨係膊頭紅色嗰款係OOM Security,先進過普通B1少少;EPII全紅嗰隻係Geonosis保護色塗裝
第十六章

「我係有個水底呼吸器,不過最好都係練埋徒手潛水,」今晚食飯嘅時候,Ventress咁同佢講。「池入面黑到見唔到底,能見度好差,你最好帶埋夜視鏡。」

Vos考慮佢嘅建議,一邊切開串住嘅蜥蜴肉。佢搖搖頭 :「唔得,咁唔對路。個考驗嘅目的就係要我用原力去取勝,而唔係科技。」

「係用原力嘅黑暗面,」Ventress提醒佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞