STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 6

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
第四章

孖一三,起源簡單直接,因為呢度係由地表數上嚟嘅第一千三百一十三層。Vos覺得啲人咁諗係因為唔想記起,喺佢哋上面仲有成四千層先到地面。一般人理解嘅Coruscant,同實實在在地底生活嘅『地下世界』,係兩個完全唔同嘅世界。一般人認知嘅犯罪,喺呢度簡直就係家常便飯。有幾多人生於呢度,活喺度,然後死喺度,而一眼星辰都未睇過。呢個問題,個絕地大師都唔係第一次問自己。佢經過喺鐵桶生火取暖、瑟瑟發抖嘅眾人。一把把聲音叫住佢:唔該你呀,好心人,施捨個錢...... 靚仔,我知你搵緊咩...... 埋嚟睇埋嚟揀,銀河另一面運嚟嘅最新貨......

Vos笑笑口,揮一下兩指,原力會跟住動作洗刷呢啲人嘅記憶,令人忘記見過佢。喺呢段路,每一個騷擾Vos嘅最後都唔會對佢有印象。Vos大步走向目標:一間——普通嘅酒吧,就同佢過去幾年一直幫襯開嘅都差唔多。
Pantora係Orto Plutonia最大嘅衛星[註7]。個行星有幾寒,個衛星就有幾暖。Pantora嘅天際線都係眼淚形——或者通俗啲:洋蔥形——嘅屋頂。Pantora人唔知點解好鍾意梯級式建築。喺其他星球平平無奇嘅天台,呢度就變成公園、行人路、形形色色嘅裝置藝術。

Asajj Ventress唔係一個浪漫嘅女人,要佢觀察咩建築風格,佢只會諗起對於捕獵又麻煩咗幾多。呢一刻,佢企起一個高台,望落去全部都係水滴屋頂,望遠鏡不斷調整,搵佢要搵嘅人。
[註6] Boba實際年齡十二三
[註7] Pantora The Bad Batch第四集出場星球。Orto Plutonia見於TCW 1.15
Pantora concept art:

Animatic: www.youtube.com/watch?v=EI_WglwcbGo
呢隻咩game嚟?
第一人稱空戰嗰隻
唔係話好少內容咋咩 同BF2空戰比嘅話
Btw今晚又有新一集bad batch
佢係咪可以調整速度 火力嗰款
今集Bad Batch 個Easter egg又幾正
未得閒睇
啱啱睇完,唔覺有咩 Easter egg 嘅
屌 返工忙到完全唔記得咗今晚有新一集
辛苦晒,有時間就睇la
TBB 星期五晚有得睇好正
啱曬happy Friday慢慢嘆
今日都要返 收8點啊屌
今晚睇返先
而家已經搭緊車返工 收8啊仆街
兩日後milk magazine 有star wars 特刊, 仲隨書送一張限量版POSTER

佢以前出過本特刊
幾好睇 不過唔見左
我想知呢本係7-11/ OK可以買到定要一定要係佢網店到買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞