[DSE MATHS 2021] 7年5** + 滿分心得分享, 祈求今年M2爆機 (2)

762 回覆
8 Like 12 Dislike
求卷
係咪唔記得除2
我覺得今年m1 stat 淺 calculus 深

啲calculus問法好幾題都偏新穎
應該係,不過我夠鐘完卷了,冇時間繼續計
我有個數好似係2^-557,做得好急驚錯,搞到好驚
5*一定穩,5**真係睇下有無其他唔小心
我講area of triangle ABC個題🤣🤣 btw 我都計到2^-556 次。
b part 我唔記得
exact value 只記得寫左幾舊野出黎
Q 我都係 36π
dh/dt 我印象中都係 0.0x
me too
聽完你地講計到個分around77-82好L驚
我傻仔 我唔爆det
用咗高斯
我屌我屌我屌我屌我屌我屌
agree, stat輕鬆殺落去,用唔夠40分鐘搞掂晒。反而calculus section ab都有好多位要諗一諗,q7 beta做到part b先諗到,q11 d到痴撚線, q12就...
我都係處理左先計det,其實不如做Gauss
發神經第一次錯加減搞到無左幾分鐘,啲幾分鐘幾分鐘加埋可以做撚完第9題,屌
做不做得切?
Gauss唔係啱咩
之後屈兩舊野=0
出h=3 or -11 and h=3 or 3.4
算我執M分
屌,人老左做得慢je
我喺計det嗰下用咗一次row operation
之後再膠時人嗰下會順暢啲
今年cut off應該高啲,82分未必有
M1 最尾個題全部得M分係咪同5**已經冇緣?
我做左row operation但係做得不如就做埋右邊支column vector
屌屌屌屌屌屌屌
我高斯計錯呀
我屌屌屌屌屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞