召集所有做緊 Business Analyst 既朋友 (3)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
暫時冇太大分別 冇人太認真對待Scrum master cert
邊張平考邊張算啦
scrum master洗唔洗上course?
定自學都易考?
諗住考PSM1
收到 唔該哂巴打
但你有冇諗過轉?
course 唔係mandatory~
但我覺得d interactive既course會令自己更加容易明白
之前公司有資助
所以我上左course🤣
@ Hong Kong productivity council around 7-8k
psm 上amazon買本ebook+官網notes得啦
唔洗上堂
邊本

[member]我都諗因為住聽樓上絲打講考psm1 & scrum master 
有無興趣一齊
https://t.me/hewoooohu
[/member]
呢d睇際遇
你個人識吹水,應該長做長有
你套skill set同soft skill好應該就唔會嘅
btw開工未
language 同software呢啲對BA嚟講bonus嚟嘅姐
講緊你真係實際跟過嘅project同domain knowledge
junior應該都還好嘅
senior 就難啲
bank好少perm opening for junior BA
你預要揾contract
揾唔到bank 咪揾下finance嘅BA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞