召集所有做緊 Business Analyst 既朋友 (3)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike

求救
未知啊
準備去in
Ching知唔知係做啲咩?

係咪都係做IT同埋user之間既中間人?
pin 呢個啦
wow 個個都係 CV keyword
唔該曬ching
人工可以去到幾多?
做在十幾年BA, 60k 左右,

個career path 除在project manager 之後可以做乜?
樽頸位

可以行既係 PO, 或者 VP 果類
做左間間都係FI,不過際遇呢樣野。。。
your case is best case scenario.
我上一份工浪費左我5年時間
at least not all is lost ,
屌好撚多野做啊返得嗰一個月,乜都要跟咁,跟跟下未睇熟又有樣新野,d人d運作係點都未熟。個做左兩年既同事又好似嫌我慢咁,可能我真係慢上手。見個個人都由朝做到晚冇停手都要ot多陣咁,分明唔夠人做。返左一個月已經想quit了,handle唔到
一年Testing 經驗大半年junior associate BA
想問下有冇人聽過BA l(strategic planning and innovation)呢個pos
係IT architect office form BOCHK
sql夠啦,其他的話你自學無hands-on experience都無用,入左行先啦
好大機會啦,10年vp grade 80k,合理啦。Middle-level 樽頸邊度都有,都係因為金字塔呢個問題,big4 升sm都唔係咁易啦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞