【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
無錯成日老屈,搵膚色做擋箭牌
係都Hulk 鷹眼 雷神啦
幾時輪到佢
起佢底就知咩料
乜都特登鍾意唱反調啫
白人walker做隊長都爭啲比人寄刀片啦,
仲係度搵膚色做擋戰牌
啲打鬥小朋友咁
好似話本身個劇情同宜家疫情太似 唯有臨時大改 搞到flag smasher個故事好唔完整 咁如果佢本身係講疫情嘅 無人出黎示威都合理嘅
其實係編劇係未特登
falcon明褒暗貶
walker就明貶暗褒
Captain America and white wolf
咁avengers都有bbq ending嘅

睇完之後反而幾鐘意walker呢個角色
開頭嗰幾集或者係,最後嗰兩集一定唔係
佢最後接ca嗰位就係因為要借ca嗰名嚟為黑人增取權益
講到明承認自己係black ca
算啦咩都屈blm到 總知steve就最好
其實美隊嘅稱號根本就無意思
falcon最初既睇法就係美隊=steve,根本就唔駛搵人接
咁當然佢自己最後改變咗睇法,用ca個名爭取黑人權益
睇晒六集反而見到John Walker 咁樣幾好

但係佢之後係咪會有新武器?

個垃圾盾掉到扁咗
steve正義咪笑死人啦
內戰個陣對steve已經無曬好感
暪住tony父母點死 唔簽約 自己走左去
快d退休啦
falcon 同captain marvel做下一階段leader就啱曬
應該有 用返槍同新盾
JW最撚正
套劇都已經講咗你地唔會比一個黑人成為美國隊長
你唔明架啦....佢地好打點同
我都唔明點解佢地唔睇葉問算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞