【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
呢套野最好睇係配角叫U.S. AGENT AND ZEMO算啦
見到鬼佬都出埋片話woke 就"你中意啦"
喂 唔係我鍾唔鍾意嘅問題
係有多人都睇得出 & 唔鍾意
你可以扮睇唔到繼續活係自己世界嘅 無人阻你
end game幕女英雄集合 girls get it done夠好多人笑好刻意啦
都無影響大家對套戲overall評價&票房
咪撚咁玻璃心啦 有野唔岩聽就叫人唔好睇阿笨
Zemo個d直頭係可以拎演員獎既演技黎
邊個反blm同女權先
連登最多
有一幕黑鬼話牙sam可能係某埸大戰死
有可能sam死咗之後俾john做番ca
比冬兵做
john一定唔會做返
Zemo反而最討好
Zemo正正做到個種反超人嘅意志
今年係咪有4套電影
Zemo由始至終都係符合一個理念就係反super soldier
唔似其他角色一時好打 一時又廢 一時好人 一時壞人
跳來跳去嘅人設唔係唔得,但可以再解釋好啲點解會有咁嘅變化

最尾呢集跳得仲勁斷斷續續咁嘅劇情
訓撚醒未 仲係到連登連登連登反反反
比埋外國人點講你睇又扮睇唔到

呢D一定係連登仔盲反啦又
https://twitter.com/waterss_/status/1122174405893926912?s=20
我個人而言,到依家都未係Falcon身上feel到Captain嘅感覺,好似戲入面所講「著起龍袍 都唔似皇上」
可能係套劇太多元素,描述得唔夠詳細Falcon有咩能力做到Cap
原本仲以為靠劇可以令觀眾更接受Falcon,但好似未到位
政府搞個法案都冇show到有好多人出嚟示威反對 班flag smashers連公眾支持都冇
我覺得bucky先有擔大旗個種feel
Falcon呢d甩唔到個種配角味係度
有冇人好憎val, 做到好撚作狀, 睇到好撚尷尬
同條友嘈都無謂
見到d五毛口吻真係唔知佢邊度學翻黎
就算我唔中意blm同女權又有咩問題,原罪
講到連登乜乜乜咁而家連登你咪都係發表到自己意見
有冇人sense你要表達d咩啊,家下講到成個環境逼迫緊你咁真係癡撚線
呢套嘢係都要寫到Bucky做配角Sam擔大旗咁
真係好多痴線佬
全套劇咩都唔俾bucky做集集行行企企
到打架就諗啲藉口等bucky冇得發揮
rule no. 1 2 3 metal arm被拆
vibranium觸電 同karli傾電話
其實佢寫多d五年後嘅問題
其實已經令Sam段speech有說服力好多
而家睇落根本一小部份人做聖戰恐怖分子跟住Sam講堆嘢幫佢哋洗白
改變現實先有captain hydra出現
mcu加落去會好怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞