【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
純粹被通緝就變咗反派??
因為你知有野等
呢到係咪會靜成個月
覺得marvel 劇啲衫有時太忠於原著有啲柒
Wandavision還好﹐反而睇完Falcon已經完全唔期待
未播之前吹到話好睇過WV又盛﹐成套嘢播完就…

呢個幾正 president Loki
對之後幾套我都有收返d期待
但作為MCU fan 想睇佢個世界發展會點
MCU電影都唔係套套好睇啦
而Loki算係真正MCU玩multi verse嘅第一步 想快d睇MCU可以點解
搞好定搞柒...
打頭炮呢幾套當中最唔期待就係falcon,本身諗住skip咗佢唔睇
最想睇真係得wv同loki,wv正式講scarlet witch,連去dr strange,開啟魔法世界+同multiverse有關
Loki直程直接講multiverse,兩套都係mcu嚟緊嘅主題
Falcon都係驚fans接受唔到endgame佢接咗盾,要解釋返佢點樣/點解要繼承美隊
Falcon 好似越解釋越衰
呢套嘢同冇解釋過冇乜分別
有啲越解釋越衰添
係 唔太表現到Sam何德何能做cap
反而成功帶出JW
唔一定skull嘅
之後咁多套 要交代返都可以嘅
如果可以寫好Sharon civil war 之後3年嘅心境變化

Ms Marvel? 好撚柒
我開始認同巴打啦
開頭唔跟又係比人屌
好撚正喎 captain marvel 打手
原創野 可能真係入左powerbroker呢
支持 幾時做蜘蛛俠師父
sam打手
可能綠魔做今階段boss
諗諗吓Ms Marvel能力係玩橡膠 變大變細
又肥又橫其實啱哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞