【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
能力強唔強唔係做美國隊長嘅重點,睇返Steve 比人揀去打針係因為心態問題。

所以sam廢都做到隊長,我可以接受,
但廢嘅同時心態又唔夠好,我接受唔到。
套戲好睇喎
隻game特登整幕BLM真係太做作
中間隔咗5年幾,應該協助ca佢哋最後比政府通緝
跟住team ca走佬都有去海上監獄劫獄
但就完全無人理佢
最後做咁多嘢只係換到ca一個車輪
Ca重要走返去扑自己個死鬼大波啊姨都唔要自己
咪黑化囉
啲對白好膠
嗰d推翻自己前言嘅對白好on9
成套最差係sharon黑化, 佢係美隊2,3係堅信Steve理念架喎, 因為垃圾政府唔記得左佢就黑化到咁就唔係幾夠說服力
除非佢係想報復被steve錫完即飛
如果佢係skrull變又無咩原因點解要揀去變sharon
佢好似有消失
咁少時間做到咁多野
咪係...仲要karter侄女...

最後連呢件cap都抱個死0靚妹唔抱你,Sharon唔嬲就假啦
話說
ZEMO點解唔係困喺瓦干達嘅?
佢唔係應該俾瓦干達審咩?仲以為會被判死刑之類。
agreeee用強唔強衡量steve就忘記當初自己
steve睇野唔係用possibility
話說
ZEMO點解唔係困喺瓦干達嘅?
佢唔係應該俾瓦干達審咩?仲以為會被判死刑之類。
我上面講過
應該因為急救
急救啲乜鳩
攬住佢喺度講sorry講到斷氣先抱出去
上集已經講左帶佢去The Raft
原本係 但佢最後選擇救人而唔係報仇已經prove到佢適合渣盾
而且JW一直都唔係想證明自己 佢只係想幫更多嘅人 但美國隊長個名太大壓力 班老屎忽又日日串佢
係喎唔記得左
因為剩係記得果個水底監獄都一樣俾人劫過獄
都係垃圾嚟
佢後面屌膠層嗰度扣曬分 原本好地地 突然間就話自己係黑人所以講得通
咁佢原本個plan係咩
你無殺到佢都好,博士都係比Sam帶走,
仲要自己一個女人係出面搵命搏同成team人 打到斷氣咁滯
一係第日兜番佢係double agent,
如果唔係佢同天劍局長一樣,兩個都好撚膠
就算係,咁就唔可以係咁?
可唔可以balance下拍劇出既效果同實際行為?拍劇好多你認為無謂野係要"做出黎"架
你要捉呢d位....endgame會少d咩?睇整體效果架ma...
第二季同ca4會兜返㗎啦
不過佢都醒悟到自己唔想做隊長
你而家就算求佢,佢都唔做
佢原本plan應該係做場大龍鳳借Sam入政府度偷機密 順便睇下拿唔拿得番血清 博士俾人帶走對佢黎講無所謂 只要博取到信任入得番去就贏 佢唔搵命搏Sam點會信佢 不過佢都幾明顯 我諗Zemo應該睇得出佢係25
講開
zemo好似有講過對sharon既懷疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞