【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
WV唔算好好
不過都算大膽嘗試 vision一人carry加唔少分
overall比 F&WS好好多

F&WS 最大問題係說教味重到好尷尬
明明一個black super soldier已經夠講政府仆街 滲到佢想講嘅BLM
係要畫撚到出腸日日提屌你搞到好似cctvb師奶劇當人弱智咁
overall真係爛 太多野好格硬&無解釋
反而係zemo JW 呢D配角最出位

disney d放風炒話題 撚觀眾去搏收視嘅手法真係好難頂
"呢集會有XXX 下集會有XXX 你估吓係邊個"
坐三十年監換入美隊博物館,抵

名同樣都出埋,等比Zemo清算
除非鳩up個part
成個結局都接受到既

成套野圍繞住就係
sam 要點接受做ca
bucky點樣救贖自己

然之後就係留一大堆伏筆
呢套嘢Bucky夠唔好打
但佢同其他人啲互動好睇好多啦

Sam就成日衝出嚟話要傾最尾又喺度說教又唔還手又幫個恐怖分子洗白
核突到

唔鍾意Sam同好唔好打同黑人根本冇關係
我其實諗bucky表現咁差,除左因為唔下殺手廢咗又唔用隻手之外
隻手太廢先係其中最大主要因素,自從佢去佐瓦干達攞咗新手之後,大家都期待隻新手可以有咩表現,好似舊手成日爆牆咁

點知隻手出到嚟完全無表現過,唯一新功能仲係比人瞬間斷手
已經唔求塞個黑豹嘅衝擊波落拳頭到又或者掌心炮
頂 連加強出力都唔整比人,對住個鎖鳩打唔爛

咁不如比佢少隻手去練黯然銷魂掌算啦,反正個世界觀有上氣咁有啲功夫都好正常啫
Zemo未去到盡
同為Wakanda tech
Bucky打到氣咳都整唔爛個鎖
Sam雀仔輕鬆搞惦
地球戰線有啲悶
咪ON9
從來唔係因為某某唔好打or膚色所以話套劇唔好睇
係因為劇情&人設&動作場面設計差

idris elba都不知幾型幾好戲
motherfucker都好受人歡迎啦
咪撚自己FF咩都係race problem
我覺得falcon個演員可以練下齋講嘢(?)﹐佢嗰次講wizards嗰個又係因為語氣加表情問題有啲老尷﹐今次同啲要員講嘢時係將wizard嗰part拉長咗好多﹐我覺得真係關佢個演員未慣。

不過講真本身唔係說教開嘅falcon去練習呢樣嘢起初都理應會唔自然﹐都可以係個演員特登嘅
明明係串政府都比人講到blm
宇宙線睇我brie算
幾樣原因令呢段戲好失敗
本身段說教好很長已經難搞
(望住佢個頭套又好出戲 )
個演員本身又唔係好deliver到
而呢段speech可以令flagsmasher搞咗咁多集炸咁多人爭取嘅野一下就做到
夾夾埋埋就令到呢段戲好出事

而steve呢段大家都覺得無問題 仲係大義凜然
https://youtu.be/N3tOtL8-kJ0
內戰3違反曬啦
直接講sharon係skrull咪算
Bucky 6集嘅表現都好一般本身仲好期待
佢全集最型係第1集夢返以前殺人仲有第3集Zemo係酒吧控制佢
Zemo成為今套劇MVP最突出係佢跳舞

對Falcon冇咩感覺Walker好慘
最後bbq真係做乜鳩

原來美國觀眾都鍾意睇cctvb
2)係時間問題姐 同埋個故jw本性唔差
5)就真係好撚奇怪 其實我覺得開頭寫得幾好 美國隊長唔係代表黑人 但又唔知點解又大愛左就無事 個老人又受 同埋政府又唔知點解比你係博物館講黑歷史

屌你唔好玩啦大佬,仲要用埋同一個編劇,D對白又左膠又BLM對住敵人講大愛包容
仲咩bbq結局
呢句應該講緊fans多啲
我又唔覺得埋得差
係叫做咩都交代哂
BBQ式咁埋尾
好似marvel例牌送番一兩個伏筆俾你想追落去就算
普通咗少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞