【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
覺得佢地其實係政治下受害者ma
要帶佢落去急救
你全部啱
本來睇電影幾鍾意Sam
但呢套劇可以令人徹底討厭Sam,
呢套劇都幾勁。
wandavision同依套都麻麻地
但依套d打鬥位好睇好多
最尾一集鐘意返呀john
好多on9 位, 嗰幾個面具佬,只係打過針就咁撚好打
john walker明明係頂級軍人+血清
falcon用普通人肉身去佢做佢嗰d野真係有d誇張
falcon對住幾個官係度吹水嗰度以為自己睇緊教育電視
做乜鳩,其實有message唔係問題,但唔係做到tvb咁下下講晒出嚟
好撚突兀
其實tony stark死咗, d科技野係咪全部要同wakada乞
根本Karli條線就悶到抽筋,我都唔覺佢似反派
John Walker 寫得好出色,一開始似on9仔,後期每次出場都好有魄力
迪士尼唔敢拍啦
因為人地消失5年又突然整番晒出嚟,
開心同憎恨嘅人數應該一半一半
我覺得係迪士尼嘅打手攻勢製造大話
自嘲多過blm囉
真係幾好
邊忽你覺得係自嘲

I’m a black man carrying the stars and stripes. What don’t I understand? Every time I pick this [Captain America shield] up, I know there are millions of people out there who are going to hate me for it. Even now, here, I feel it: the stares, the judgment. And there’s nothing I can do to change it. And I’m still here. No super serum, no blond hair, or blue eyes. The only power I have is that I believe we can do better.
係喎
睇完都唔覺sam可以接下美隊嘅稱號
尚氣條撚樣仲要po嚟打丁

《尚氣》劉思慕IG發文表示自己見識到「社交媒體最醜惡一面」
即使如何被罵仍然相信「自己可以改變世界」
https://lih.kg/2502248
如果咁都唔係自嘲咁唔會啱你睇
下下都諗住女權 blm咁睇有咩意思
套劇都係講返根本無人會比黑人做cap
所以先有sam
另外套劇明顯插政府唔識處理blip後既世界多過宣傳黑人
屌啦 Lizzie就係咁而唔再用社交媒體
連登仔睇得開心就得啦
偏向係sharon係skrull多過純黑化
但sharon有變面技術
6集以來連登你呢個回應最高質
但肯定俾呢度啲人屌你係左膠
希望呢套垃圾票房仆直之後冇第二集
你知唔知咩叫自嘲
好多鬼佬都話woke 一定係你獨具慧眼啦
https://youtu.be/s1QQPOzvPtQ
https://youtu.be/TvGdIxhYZ9Y
你中意啦
反正連登blm 女權就反
遲下套套係咁唔好睇阿笨
我覺得John Walker最後黑化做captain hydra會仲好
全劇最好戲就係佢同zemo
佢完全有料繼續黑化落去
比佢做US agent派膠真係浪費哂
但好重要wo
佢個五年後嘅問題真係做得唔到肉
blm topic又係
其實blm講得唔差 起碼我唔反感
但解決方法係sam果堆說教
就奇奇怪怪
留返比Steve返嚟做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞