【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
睇完兩套都冇netflix果幾套好睇
就算luke cage都係講黑人,但個感覺仲舒服d

話就話black CA,但件衫d白色仲多個舊ca
好似好強調白色都係cover黑色咁

如果件衫好似以前咁多d藍色或者改多返d紅色detail會好過依家 依家有d突兀

最尾一集就 以為JW會黑化,點知冇lala又洗白
佢不嬲都唔係黑 只係佢老友喺佢面前死左 一時火遮眼
但上集似舖佢黑化麻
最尾比咗us agent個名佢成個傻仔咁
突然變番好人太扭橋 彈出彈入都唔夠篇幅去推
同埋us agent個反英雄同佢洗返白個形象都唔match
又話出個之前marvel冇出過既角色
即係個阿嬸???
Sam仲話自己談判專家 嗰個位係人都知唔好提任何同美國隊長有關嘅嘢就咩事都無 不過如果Sam識做 一開頭就唔會老屎忽上身
所以JW嗰角色形象比起反英雄 似第二任美國隊長多好多 根本就係主角形式嘅角色成長
同埋唔覺JW係反英雄
但自己都啪咗針,定你講緊之後會發生
即係佢認為入政府重要過血清
同埋sam係有義務幫佢洗脫罪名,而唔係講條件
sam自己都可以無罪
點解Sharon係有罪
同埋我唔知有睇無睇漏佢話博士係係同power broker做嘢,
無理由Sharon唔知超級士兵條form
就算博士唔肯講(你可以迫佢講),你都可以叫博士繼續做新血清
netflix可以做黑暗D
MCU D+宜家呢堆太多野要考慮
同埋MCU好似未熟點拍劇咁 有時節奏麻麻
本身expectation 同埋劇情上都係
依家要搵佢做shady嘢 但佢變到咁正氣
你自己講鋪緊黑化 死咗老友只係一部分 另一部分係被政府放棄 咁變衰人做dirty work就順理成章
但依家性格上又好返 但佢以後出任務應該都係做dirty work 咪好矛盾
睇到最後Sharon傾電話
Serum只係佢地眾多計劃/買賣嘅其中一個
佢地想要攞政府機密做更多買賣

老實講 Flag smasher表現咁差
肯定小好多Serum buyers 放棄幾正確
見佢唔似覺得自己要做shady野
佢純粹想搵另一個途徑 執利佢嘅"正義"
目前mcu 出嘅Super soldier都唔防彈
Netflix嗰堆算唔算MCU?
佢嘅正義都唔算反英雄啦 如果係反英雄 最後就走左去報仇唔係救人
入政府太虛無縹緲太多假設佢又肯定平反到?唔會俾人質佢撈偏個陣啲嘢?平反完又肯定入得返去權力中心?
就算係咁都唔需要犧牲血清條路數黎換 況且佢仲要落場打班自己搵返黎嘅刺客
依家啲人都係格硬話佢為咗同sam表忠心 但上面巴打講咗sam幫佢平反本身就義務黎 再者你翻睇第三集 點兜都係好牽強 用返正路大部分人估佢係入去做臥底咪無衝突
Sam特登係傳媒 cam前面講野
就係想唔會聽佢講嘅官員 為咗保形象而聽佢話

利申: 我係格硬幫套野兜下
咪純粹Agent
Netflix好尷尬
睇Kevin點決定啦
所以其實Sam好仆街 班官員又真係俾面佢 其實班膠官直接一句錦鯉有咩高見應該可以秒Sam 根本就暫時未得閒幫班難民 Sam就先入為主屈人唔想幫 用下腦都知全球有一半人消失 然後五年後突然間翻曬黎 係有幾多問題要處理
但val講到明係搵佢做啲唔方便明面上班英雄去做嘅嘢 佢點理解就唔知啦但佢之前已經講過以前係戰場上做嘅嘢係shady 依家有得為proper cause做返啲好嘢 以後val叫佢去幫手做刺客唔知佢會點諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞