【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(5)

532 回覆
9 Like 4 Dislike
睇完第4集
睇完都唔明Karli個目的係乜
Bucky隻手咁易斷
唔係斷..係入pw脫離
咁就唔只一套啦
如果sharon 係power broker 咁點解要幫佢地搵出個lab?
同埋falcon final fight 好戇鳩,成日無喇喇凌空鳩spin
同埋最尾捉同伴,用個app 扮佢地追隨者就引到佢地
咁一早咁做就得喇
部手機係其中一個flagsmasher架
係嗰集開頭karli 打俾佢嗰陣俾咗部電話佢
可能個個sharon同呢個sharon唔係同一個人呢 skrull
我想問個雀斑女果班友目的係咩,睇完都唔知為乜
班友係代表SJW爭取的其中一樣demand:Open border
第一吓聽到就知最後唔會寫黑呢班人
即係咩,消失左又番番黎果一半人俾政府捉去集中營?
碎旗者係一班5年冇消失嘅人
5年內雖然人小咗 但國與國之間互助多咗
資源充足 全球好似變咗"同一個大國"咁 (佢地對白講架咋 其實我覺得冇咩可能會咁)

5年後 消失嘅人返哂嚟
D大國有權者就攞哂d資源分配比"返嚟"嘅人 適應"新世界"
冇消失嘅人覺得資源被奪 想要搶返d資源 建立返one world one people
其中Karli就作為領袖就愈做愈偏激 炸埋"返嚟"但冇地方住嘅人嘅地方
其實就我睇 Karli其實都冇咩目的 咩都搶咗先 反咗先算
呢套同 Wandavision 一比就比下去,第6集完全係冇劇情淨睇打鬥...
一套預咗多文戲 一套預咗多武劇 唔同嘅咁
兩套都係衰收尾
左膠編劇

成套野9up social justice加政治正確。黑人點俾打壓

連Bucky 都要同黑妹flirt
預定Loki都係先
唔會掛
呢套應該都係講下平行世界嗰啲啫咁都有得爛?
講開黑人﹐我覺得sam同sarah完全唔似樣﹐唔似兄妹﹐雖然我知道黑人會送仔女去比較有錢嘅遠房親戚度畀人養大﹐但係套劇講到係親生阿爸咁
梁朝偉都係支氣老豆啦
透過shapeshifter 能力加插lgbt 議題
生咗隻生螆出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞