如果我 無學到《七傷拳》

701 回覆
176 Like 18 Dislike
YES,第100個回覆係我自己嘅
今次長好多 希望日日都有呢個量啦
香港獨立

雖然唔知做咩事 但多謝推post
留名 待續
多謝大家支持
七點半起身返工 十一點半先返到屋企

人生好辛苦呀
唔好講咁多
出文
又完左
又完左

今晚都未到
無啦啦有女 圖
無啦啦有女 圖

上山前已經有出過場啦
呢一個星期我同懿婷成日都約出黎玩,我仲屎忽痕師傅上身咁教佢擺返兩個架式添,佢都似模似樣咖!

我地兩個人都算係對對方一見鐘情,但大家一直約出黎都好,都係冇篤穿大家中間果一張紙仔,有種感覺,叫心知肚明。

「喂,呀飛,不如我地去睇戲呀,我想睇果套愛情片呀,果套呢果套呢,好靚仔咖個主角!」佢同我並肩而行,忽然仰望住我咁講,眼神中流露住果種,係智障。

「你睇你,見人地靚仔,就話去睇去睇,人地講乜你都唔知,你都唔知係咪真係睇戲定係睇樣。」

「WHY NOT BOTH AR!」佢做左個阿BU嘅樣出黎,好似話緊我幾廿歲人都唔化一樣。

「睇囉睇囉,反正你都話晒事咖啦。」

「嘻嘻!」

我真係唔明,佢真係完全同港女係兩種人種黎,如果港女聽到我呢種悔氣說話一定會講埋啲乜鳩你係咪好不滿呀咁果類黎逼你賠罪,而啲廢物男奴一定唔會為自己男人呢個稱呼正名,一定會扮晒狗仔咁,屎忽都撅起埋比人任屌唔嬲,而李懿婷只係笑笑就算,呢樣野先係令我最感覺到舒服嘅地方。

睇完呢套所謂愛情片,我真係不思不得其解點解依家啲電影可以垃圾到咁樣都拎出黎,要劇情冇劇情,要靚女冇靚女,屌。

「你剩係識一味彈,係因為你冇細心諗過人地背後想講啲咩呀!」

「咪又係男人同女人係到鳩嗡編寫一段可歌可泣嘅愛情故事。」

「人地係想講呀,男人,可以小事上一直比佢女朋友蝦都冇所謂,但係去到一啲必須要佢挺身而出嘅時候,佢就要有返主見,要知道自己應該點做囉好冇!呢套戲根本就係講緊依家啲港男冇鬼用呀,完全漫無目的,比女朋友騎住,唔識騎返住個女朋友咖咩!」

就係呢一句,呯一聲打穿我思維嘅局限,無錯,無錯喇!!!!

我係要係關鍵時候,挺身而出去控制返自己氣流嘅運行,咁樣先唔會白廢自己每日辛苦吞吐嗁靈氣。

「二婷呀二婷,你絕對係我嘅福星黎,每次都比到一個答案我幫到我再進一步!我真係唔知點樣多謝你好!」

「吓??你做乜野呀你!」

我情不自禁咁係佢塊面上面錫左一啖。

一瞬間,我同佢塊面都紅晒。

我,好似篤穿左果張紙仔。
感情線差唔多咖啦
跟住就會慢慢行入主線
有感情唔係問題 重點係唔可以走甜

冇甜咖

無糖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞