如果我 無學到《七傷拳》

701 回覆
176 Like 18 Dislike

好靚啊

順帶一提我女朋友個呀婆風扇吹跌左落街

今晚有文哦
人與人講信任 你呃左我地幾多次
人與人講信任 你呃左我地幾多次

我都有自己生活咖嘛...
「無可能咖,無可能呀,我老豆老母都係武林中人?」我成個腦都渾渾噩噩,一時之間我睇住手上面嘅銀行卡不知所措,到底係發生緊咩事?

我慢慢回想起童年果時我同老母講我見到七傷拳係到閃閃發光嘅情景。

「媽,點解我地個衣櫃會有金色光閃閃下嘅?」

果時嘅我未必知道係咩再回事,但老母果時就一定一早就知道發生緊咩事。

老母特登指住同七傷拳位置完全唔同嘅地方問。

「呢到呀?定係呢到呀?」

「唔係呀,係個衣櫃入面咖,佢一閃一閃咁,可唔可以幫我睇下呀媽咪。」

「睇睇睇,有咩好睇呀?明明咩都冇,細細個就講大話,過黎,等我打過你先得呀!」

然後就諗起,老母佢就擺出左一個架式,就好似瞄準住我全身所有穴道一樣,有種永遠避無可避嘅感覺出現係當年嘅我身上一樣,然後佢就拎住個衣架向住我背脊某兩個特定位置瘋狂擊打,不論我點樣去迴避老母都係會打中我果兩個位置,再諗深一層,好似一直以黎比人罰比人打果時都係果兩個位咁。

唔岩,唔岩,我天生就比人打通左任篤二脈?

老豆老母佢地根本一早就見到果種金光,每一個真武路上嘅行走者一定都會見到,呢種係一種氣機嘅感受,以視覺去表達出黎,細細個嘅我就已經係佢地嘅培養之下可以感受到呢種氣機,本來都唔係以事,後來聽張三峰講過,我武學親和力好高,原來係真有其事?

我好耐冇試過內視自己,再睇返自己身體入面嘅氣循環越黎越強大,已經開始由丹田位擴張上心臟同觸及肝臟,到底慢慢一步步落去會係點樣?我依家都唔知可以問邊個,但我知道行落去總係唔會錯嘅。

我再慢慢睇住自己氣循環嘅路線,每一條經脈,有好多細分支都會卡住,大經脈一樣,但再睇返背上最大條最直不甩果兩條,果然暢通無阻,呢兩條,唔通就係任篤二脈?

我慢慢一邊內視一邊係空地打出屬於我嘅第一傷,我發現氣由丹田出,極速穿過雙脈,再到手上咁樣比我一拳打左出去,呢個時候嘅我只係留意緊自己嘅氣係點樣流動,係點樣發力,我個身體係點樣,但就從來冇為意過,我亂咁係市區當中咁樣使用氣,會引黎咩人···

好睇
等左咁耐得一篇
唔係話唔比你生活
你都冇義務寫比我地睇
但係你話得寫就寫
幾篇就幾篇
有d交帶都好嘛
話完有又冇
會有棄故沖動

難得幾好睇,加油啦
上緊堂無意中入左嚟,好正
好睇
中曬我個type
唔好爛尾阿,仲有下個post會唔會改左個名佢
推 其實仲有人睇
不過再慢啲就無架啦
加油
正文就留名,睇開頭似係笑文黎,因為應該係周星馳國產零零七的橋段,但咁的開頭,一飛的下場應該係杯具,加油出文吧
話事
話事

明明請晒假去旅行
lm
lm
lm

你又係邊個
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞